Kuva: AOP

Johnny Depp kiistää lyöneensä ex-vaimoaan - myönsi käyttäneensä "kaikkia huumeita auringon alla"

07.07.2020 18:15 - Roy Kokkonen

Näyttelijä Johnny Deppin oikeustaistelu brittilehti The Sunia vastaan alkoi tänään. Lehti väitti Deppiä vaimonhakkaajaksi vuonna 2018 ilmestyneen jutun otsikossa.

Näyttelijä Johnny Depp, 57, kiisti käyttäneensä väkivaltaa ex-vaimoaan Amber Heardia, 33, kohtaan tänään alkaneessa oikeustaistelussa. Depp syyttää brittilehti The Sunia kunnianloukkauksesta. 

Lehti julkaisi vuonna 2018 jutun, jonka otsikossa Deppiin viitattiin "vaimonhakkaajana". Jutussa Heard kertoi näyttelijän käyttäytyneen kuin "väkivaltainen hirviö" häntä kohtaan. Depp väittää menettäneensä töitä lehtijutun takia. 

Jutussa Deppin väitettiin hyökkänneen Heardin kimppuun useamman kerran huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. 

Kaksikon myrskyisä avioliitto kesti vuodet 2015-2017. Heard on väittänyt Deppin potkineen, lyöneen ja kuristaneen häntä lukuisia kertoja liiton aikana. Depp puolestaan väittää Heardin pahoinpidelleen häntä. Lisäksi Depp väittää Heardin aloittaneen salasuhteen Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin kanssa vasta kuukausi avioitumisen jälkeen.

Depp haastoi naisen oikeuteen jo yli vuosi sitten 50 miljoonan dollarin korvausvaatimuksella. 

Johnny Depp saapui oikeudenkäyntiin aurinkolaseihin ja kasvomaskiin sonnustautuneena. (kuva: AOP)

Tänään alkaneessa uudessa oikeudenkäynnissä The Sunia vastaan Depp kertoi avoimesti huumeidenkäytöstään, mutta kiisti fyysisen väkivallan Heardia kohtaan. Hän myönsi käyttäneensä "kaikkia huumeita auringon alla" jo 14 ikävuoteen mennessä.

- Kokemukseni alkoholista ja stimulanteista alkoi jo nuorella iällä. Kotielämä ei ollut erityisen vakaata tai turvallista, talossa oli paljon epämiellyttävyyttä, Depp kertoi oikeudessa.

- Äidilläni oli tapana pyytää minua hakemaan hänen hermolääkkeitään. Noin 11-vuotiaana tajusin, että pillerit rauhoittavat hermoja ja otin yhden. Se aloitti sen, mikä oli ainoa keino turruttaa kipu.

Depp kiisti väitteet, joiden mukaan hänellä ongelmia vihanhallinnan kanssa ja taipumus väkivaltaiseen käytökseen. Hän pitää niitä "täysin valheellisina". Deppin asianajana sanoi, että Depp ei ole vaimonhakkaaja.

- Kantaja ei ollut väkivaltainen Heardia kohtaan, tämä oli väkivaltainen häntä kohtaan, Deppin asianaja David Sherbourne sanoi oikeudessa.

Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän usean viikon ajan. Todistajiksi Deppin puolelle on kutsuttu muun muassa hänen entisiä kumppaneitaan, mukaan lukien Vanessa Paradis ja Winona Ryder

Lue myös: Saiko Amber Heard potkut supersankariroolistaan? Oikeustaistelu Johnny Deppin kanssa vie työt

Lue myös: Johnny Deppin ex-vaimosta hurja väite - syytetään todisteiden väärentämisestä

Lähteet: Daily Mail, BBC

Kilpailut

Uusimmat