Kuva: AOP

Presidentiksi aikova Kanye West ei enää kannata Trumpia: "Otan punaisen hatun pois nyt"

08.07.2020 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Raptähti suuntaa vaaleihin neuvonantajanaan vaimo Kim Kardashian.

Raptähti ja muotisuunnittelija Kanye West, 43, ilmoitti Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä pyrkivänsä maan presidentiksi. Mies kertoi asiasta Twitterissä, eivätkä monet tienneet, kuinka tosissaan mies oli. Nyt West on puhunut aikeistaan enemmän Forbesin haastattelussa, ja hän vakuuttaa olevansa täysin tosissaan.

Aiemmin West on ilmaissut tukensa Yhdysvaltain istuvalle presidentille, jatkokautta hakevalle Donald Trumpille. Nyt räppäri sanoo kuitenkin kääntäneensä kelkkansa, vaikka ei sen koommin perustelekaan kantaansa.

- Tällä haastattelulla otan nyt punaisen hattuni pois, West sanoo viitaten Trumpin edellisen kampanjan punaisiin Make America Great Again -lippalakkeihin.

(kuva: AOP)

Mies kuitenkin kiittää Trumpia siitä, että tämä on ”sallinut Jumalan olla osa keskustelua” enemmän kuin muut aiemmat presidentit hänen mielestään. Kanye West on puhunut paljon uskonnollisuudestaan viime aikoina, ja hänen edelliset musiikkijulkaisunsakin ovat olleet vahvasti kiinni gospelperinteessä.

Kanye West saa presidenttikilvassa vastaansa republikaanien Trumpin lisäksi demokraattien ehdokkaan Joe Bidenin. Bidenista hän sanoo suorat sanat haastattelussa.

- Obama on erityinen. Trump on erityinen. Sanotaan, että Kanye West on erityinen. Amerikka tarvitsee johtajakseen erityisen ihmisen. Bill Clintonkin on erityinen. Joe Biden ei ole erityinen.

Aborttia vastaan

Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään marraskuussa. West kertoo Forbesille, että hän hakee presidentiksi uuden Birthday Party -nimisen puolueen nimissä. Miehen oli alun perin tarkoitus hakea presidentiksi vasta vuonna 2024, mutta suunnitelmat muuttuivat. Mies sanoo, että hänellä on vielä 30 päivää aikaa tehdä lopullinen päätös hakemisestaan.

Kanye West valottaa nyt myös kampanjansa teemoja ja tukijoita. Hän kertoo, että tällä hetkellä hänen neuvonantajinaan toimivat hänen oma vaimonsa Kim Kardashian ja teknologiamiljardööri Elon Musk. West haluaisi tehdä Elon Muskista Yhdysvaltojen avaruusohjelman johtajan. Musk on avaruusalan SpaceX-yrityksen perustaja.

Kanye West sanoo Kim Kardashianin toimivan hänen neuvonantajanaan kampanjassa. (kuva: AOP)

West kertoo olevansa skeptinen koronavirusrokotteen suhteen.

- Monia lapsiamme rokotetaan, ja he halvaantuvat. Kun sanotaan, että hoidamme Covidin rokotteella, olen hyvin varauksellinen sitä kohtaan. Se on pedon merkki. Sisällemme halutaan asentaa mikrosiruja ja halutaan tehdä kaikenlaisia asioita, jotka estävät meitä läpäisemästä taivaan portteja. Näin haluavat tehdä ihmiset, jotka ovat päästäneet paholaisen sisäänsä, West sanoo.

Mies kertoo olevansa myös aborttia vastaan.

- Olen elämän kannalla, koska seuraan Raamatun sanaa.

Lue myös: Kim Kardashianista tulee miljardööri - Kanye West onnitteli Twitterissä jakamalla kuvan tomaatista

Lue myös: Kanye West järkyttyi entisen turvamiehensä lausunnoista - uhkaa oikeustoimilla

Lähde: Forbes

Suosittelemme

Uusimmat