Kuva: AOP

Oscar-palkitun elokuvan raiskauskohtaus yllätti näyttelijän kuvauksissa: "Purskahdin itkuun"

10.07.2020 18:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Thandie Newton ei ollut varautunut kohtauksen kuvaamiseen Crash-elokuvassa.

Vuoden parhaan elokuvan palkinnon vuoden 2006 Oscar-gaalassa voittanut Crash pitää sisällään kohtauksen, jossa Matt Dillonin, 56, esittämä poliisi raiskaa Thandie Newtonin, 47, esittämän hahmon sormettamalla tätä. Tapahtuma sattuu tien varressa samalla, kun poliisi suorittaa Newtonin esittämän hahmon tarkastusta.

Nyt Thandie Newton on kertonut Vulturen haastattelussa, että kyseisen kohtauksen ympärillä oli epäselvyyksiä. Newtonin mukaan käsikirjoituksessa ei lukenut suoraan, mitä poliisin käsi tekee naisen hameen alla eikä Newton itse ollut tulkinnut käsikirjoitusta niin radikaaliksi seksuaaliseksi väkivallaksi. Nainen oli jo aiemmin kuvannut elokuvaan kohtauksen, jossa hänen hahmonsa puhui kohtaamisestaan poliisin kanssa ja sanoi aviomiehelleen, että poliisi oli ”nainut häntä sormillaan”. Kuvatessaan tätä kohtausta Newton luuli, ettei hänen hahmonsa tarkoittanut tätä kirjaimellisesti.

Näinpä Thandie Newton yllättyikin, kun tuli aika kuvata kyseinen poliisikohtaus Matt Dillonin esittämän hahmon kanssa. Elokuvan ohjaaja Paul Haggis kysyi Newtonilta, onko tällä päällään suoja-alushousut.

- Kysyin häneltä, että miksi. Hän sanoi haluavansa tämän vaikuttavan niin aidolta kuin mahdollista, Newton kertoo.

Tässä kohtaa nainen tajusi, mitä ohjaaja tarkoittaa. Newton reagoi tähän voimakkaasti.

- Menin maskeerausvaunuuni ja purskahdin itkuun. Olin todella huolissani ja järkyttynyt. En siksi, ettenkö olisi halunnut kuvata kohtausta, vaan koska minulla ei ollut ollut aavistustakaan, että aikoisimme esittää tällaista elokuvassa, Newton kertoo.

Thandie Newtonia huolestutti se, että hänen mielestään kyseisenlainen kohtaus ei olisi lainkaan realistinen. Hän ajatteli, ettei poliisi voisi tehdä niin keskellä katua ja vielä niin, että kyseessä olisi valkoihoinen poliisi ja tummaihoinen nainen. Vasta vuosia myöhemmin nainen tajusi, että tummaihoisten naisten seksuaalinen hyväksikäyttö poliisien toimesta on todellinen ilmiö.

- On niin monia tapauksia, mutta niistä ei puhuta missään. Voisi sanoa, että Paul Haggis tiesi asiasta enemmän kuin minä, Newton sanoo.

Lue myös: Mission: Impossible 2 - tähti kertoo, millaista oli näytellä Tom Cruisen kanssa: "Pelkäsin häntä"

Lue myös: Ikoniset elokuvakohtaukset, jotka olivat täysin improvisoituja

Lähteet: Vulture, Independent

Kilpailut

Uusimmat