Ikoniset elokuvakohtaukset, jotka olivat täysin improvisoituja

07.11.2014 10:20 - Rea Tallgren

Todella monesti näyttelijät improvisoivat elokuvissa tiettyjä vuorosanoja tai joskus jopa kokonaisia kohtauksia.

Usein improvisoidut kohtaukset jäävät lopullisesta elokuvasta pois, mutta myös toisenlaisia tarinoita on kuultavana monia. Lue alta, mitkä kaikki kulttikohtaukset ovat itse asiassa improvisoituja.

Kummisetä (1972) Francis Ford Coppola

Vito Corleone (Marlon Brando) teki elokuvassa kulttiroolin kylmäsydämisenä ja hyytävänä italialaisena mafiosopomona. Ikonisessa kohtauksessa Brando silittää kissaa samalla kun käskee alaisiaan hakata erään miehen kostoksi. Tarina kertoo, että Coppola laski kissan Brandon syliin vain hetki ennen kohtauksen kuvaamista jonkun löydettyä sen vaeltelemassa kulisseissa.

Good Will Hunting (1997) Gus Van Sant

Terapeutti Sean Maguirea elokuvassa esittänyt Robin Williams kertoi Will Huntingille eli Matt Damonille omasta avioliitostaan. Miehen kertomus hänen omiin pieruihinsa heräävästä vaimostaan oli täysin improvisoitu, ja niinpä myös Damonin reaktiot olivat täysin aitoja.

Nuija ja Tosinuija (1994) Farrellyn veljekset

Kohtaus, jossa Lloyd Christmas (Jim Carrey) ja Harry Dunne (Jeff Daniels) matkustavat koira-autollaan kyydissään palkkamurhaaja Joe Mentalino (Mike Starr) tehden suunnattoman ärsyttäviä ääniä Mentalinon hyssytellessä heitä oli täysin improvisoitu alusta loppuun.

Jaws (1975) Steven Spielberg

Poliisipäällikkö Brody (Roy Scheider) näkee elokuvassa ensimmäistä kertaa hurjan tappajan ja hämmästyy sen isosta koosta. Hän nousee ylös ja mutisee kapteeni Quintille (Robert Shaw) täysin impriovisoidusti: "Sinun täytyy hankkia isompi vene."

Kellopeliappelsiini (1971) Stanley Kubrick

Kellopeliappelsiini-elokuvan raiskauskohtaus kuvattiin lukemattomia kertoja, eikä ohjaaja Stanley Kubrick silti ollut siihen tyytyväinen. Vasta kun hän antoi Alexia näytelleelle Malcolm McDowellille luvan tehdä mitä vain, ja tämä alkoi laulaa "Singing in the Rain", oli Kubrick tyytyväinen. Kohtaus päätyikin elokuvan lopulliseen versioon ja Kubrick hankki välittömästi luvan käyttää kappaletta.

Lue loput ikoniset improvisoidut kohtaukset tästä.

Lähde: Screenrant


Kilpailut

Uusimmat