Kuva: Marianna Films

Suomalaiselokuva niittää poikkeuksellista suosiota maailmalla - nousi ykköseksi avajaispäivänään

04.08.2020 15:45 - Roy Kokkonen

Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng on noussut Keski-Euroopassa poikkeukselliseksi hitiksi.

Ohjaaja Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng sai ensi-iltansa viime torstaina Saksassa. Ensimmäisen esityspäivänsä jälkeen elokuva nousi Box Office -listalla ensimmäiseksi, kerrotaan elokuvan tiedotteessa.

Koko esitysviikonlopun jälkeen sen sijoitus listalla oli neljäs, mikä on suomalaiselta elokuvalta poikkeuksellinen saavutus.

Viikonlopun lipunmyyntituloksissa Mestari Cheng oli myös paras uusi elokuva. Kaikkiaan elokuva on saanut saksassa noin 15 000 katsojaa ennakkönäytökset mukaan lukien.

Elokuva niittää suosiota koronarajoituksista huolimatta

Elokuvan ohjaaja Mika Kaurismäki on erittäin tyytyväinen avajaisviikonlopun tuloksiin.

- Onhan tämä hienoa ja ainutlaatuista, että elokuva oli listan kärjessä avajaispäivänään, Kaurismäki iloitsee.

- Tietysti tässä myös haikailee sitä, mitä luvut olisivat voineet olla normaalioloissa, sillä nythän myös Saksan teattereissa vallitsevat koronapandemian aiheuttamat poikkeusrajoitukset – siellä teattereihin lasketaan vain 20% normaalikapasiteetista, Kaurismäki toteaa.

Kaurismäen mukaan saksalaiset ovat ottaneet elokuvan omakseen. Syksyllä 2019 elokuva voitti Lyypekin Nordische Filmtage -festivaaleilla yleisöpalkinnon. Se sai 93% äänistä, mikä on yli 60-vuotiian festivaalin ennätys

Elokuva on myyty useisiin maihin

Itävallassa Mestari Cheng on noussut viidennelle sijalle. Seuraavaksi elokuva on tulossa elokuvateattereihin Sveitsissä, missä ensi-ilta on 20.8. Syksyllä vuorossa ovat Iso-Britannia ja Japani, mikäli koronaepidemian tilanne ei muuta suunnitelmia.

Elokuva sai ensi-illan Suomessa jo viime syksynä. Se palaa elokuvateattereiden ohjelmistoon Helsingissä.

Mestari Chengin nimiroolin esittää parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi valittu Chu Pak Hong, joka muodostaa elokuvan pääparin yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa. Lisäksi sivurooleissa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Lue myös: Tappajahain tuotanto oli täyttä tuskaa - näyttelijä oli niin kännissä, että kuvaukset siirtyivät

Lue myös: Pahoinvointia ja oksentelua - Apollo 13:n näyttelijät joutuivat rajuun höykytykseen kuvauksissa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat