Kuva: MTV3

Onko mukana suosikkiravintolasi kokki? MasterChef-kilpailijat ovat nyt ammattilaisia ympäri Suomen

07.08.2020 13:00 - Henna Koste

MasterChefin tittelistä taistelu alkaa syyskuussa.

Suosittu ruokareality MasterChefin suomalainen versio palaa ruutuun 1. syyskuuta. Luvassa on ammattilaiskausi, sillä kilpailijat ovat jo ruoka- ja ravintoalalla työskennelleitä ihmisiä. Mukana on 12 kokkia. Kilpailijoita arvioi Kari Aihinen, Tomi Björck sekä Sikke Sumari.

(kuva: MTV3)

Kilpailijat ovat: 

Dani, 26, Helsinki, keittiömestari

Dani on nuori keittiömestari Helsingin Kalliosta. Danin haaveena on oma yhteisöllinen ravintola, jossa tutut ja tuntemattomat syövät yhden ison pöydän ääressä ja illallisen jälkeen kaikki poistuttaisivat perheenä. Kuvassa ensimmäinen vasemmalta. 

Patrik, 40, Helsinki, keittiömestari/ravintoloitsija

Patrik on helsinkiläinen skeittifaija, joka haastaa itseään jatkuvasti kokkina. Patrik on jo luonut ja saavuttanut paljon, kuten oman ravintolansa Young Heartsin, mutta hän haluaa silti uusia haasteita. Patrik on omimmillaan fuusiokeittiössä ja hän on taitava makujen yhdistelijä. Kuvassa toinen vasemmalta. 

Greta, 40, Loimaa, yrittäjä

Päivätöikseen luova Greta pyörittää perheyritystä, Loimaan Seurahuonetta, jossa hän hoitaa kaikkea huoneiden siivouksesta ravintolan kastikkeiden keittämiseen ja baarihommista pihatöihin. Tämän lisäksi hän vetää matkailualan yrityksiä sekä kilpailee ja tuomaroi baarimestarikisoissa menestyksekkäästi. Kuvassa kolmas vasemmalta. 

Ville, 29, Turku, kokki

Ville on turkulainen jääkiekkoileva ja skeittaava kokki. Hän työskentelee yhdessä Turun kiinnostavimmista ravintoloista Kaskiksessa, jossa hän on ottanut isoimman urallisen harppauksen tähän asti. Tätä ennen hän on työskennellyt laivoilla, joten rapuleipien tekeminen on siis tuttua. Kuvassa neljäs vasemmalta. 

Juhani, 38, Helsinki, myyntipäällikkö 

Juhani on kokiksi kouluttautunut helsinkiläinen, joka löysi kokkaamisen sijaan onnensa viinimaahantuonnista. (Kuvassa kuudes vasemmalta)

Kim, 29, Kuru, kokki/kylmäkkö

Kim on sympaattinen, iloinen ja naurava kokki Kurusta, jossa hän asuu perheensä kanssa kahden luonnonsuojelualueen välissä. Kim rakastaa yksinkertaista ja kaunista ruokaa, kikkailu ei ole hänen juttunsa ja tällä hetkellä häntä kiinnostaa eniten kasvispainotteinen ruoka. Tällä hetkellä Kim työskentelee Tampereella ravintola Näsinneulassa. (Kuvassa toinen oikealta)

Sanna-Kaisa, 28, Pirkkala, ravintolavastaava

Sanna-Kaisa on monipuolinen ammattilainen. Hän on tehnyt töitä aina ABC-ravintoloista sushiravintolaan, mutta tällä hetkellä hän työskentelee ravintolavastaavana Särkänniemen huvipuistossa. Kuvassa viides vasemmalta.

Kozeen, 30, Helsinki, keittiömestari / freelancer

Kozeen on perheineen lähtöisin Kurdistanista.  Esteettinen mies rakastaa kauneutta ja kukkia, ja kukkaestetiikka toistuukin usein hänen taideteosmaisissa annoksissaan. Kozeen on niittänyt maineitta kilpailemalla voittoisasti ympäri maailmaa, sekä työskentelemällä erityisesti pop-up ravintoloiden merkeissä. Kuvassa kuudes oikealta. 

Sofia, 22, Oulu, kokki

Sofia on maailmallakin kokin hommissa pyörähtänyt nainen, joka haluaa näyttää, että nuori nainen voi osata, pärjätä tai olla jopa paras! Vuonna 2018 Sofia voitti Suomen mestaruuden grillauksessa. Kuvassa neljäs oikealta. 

Suvi, 22, Vantaa/Joensuu, kokki

Suvi lähti rohkeasti töihin Helsinkiin. Vaikka alku oli jännittävä, huippuravintola Boulevard Socialin keittiössä työskentely on tuonut varmuutta. Kuvassa kolmas oikealta. 

Miki, 29, Lahti, keittiömestari/yrittäjä

Miki on lahtelainen keittiömestari, jonka mielestä kaikessa pitää olla tarina, varsinkin ruuassa. Hän on saanut vaikutteita myös Etelä-Amerikasta, jossa hän on asunut hetken. Mikillä on vahva kilpailuvietti, joka on periytynyt kotoa asti, sillä hän on suomalaisen olympiavoittaja Jari Puikkosen poika. Kuvassa viides oikealta.

Sirly, 32, Ylläsjärvi, hotelli- ja ravintolayrittäjä

Sirly jäi ensimmäisellä MasterChef-amatöörikaudella kolmoseksi ja janoaa nyt revanssia. Hän pyörittää nyt omaa ravintolaa Ylläsjärvellä, Euroopan parhaaksi valitussa boutique-hotellissa, jonka hän omistaa parhaan ystävänsä kanssa. Sirly haluaa kehittää Lapin matkailua ja ravintolakulttuuria. Lapissa syödään muutakin kuin poronkäristystä! Kuvassa ensimmäinen oikealta. 

(kuva: MTV3)

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa -kisaajat on julkistettu - mukana Shirly Karvinen, Minna Parikka, Touko Aalto...

Kilpailut

Uusimmat