Kuva: AOP

IL: Tiesitkö, että Seppo Taalasmaana tunnettu Jarmo Koski on monen rakastetun piirroshahmon ääni?

12.08.2020 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Koski on muun muassa toiminut Nalle Puhin äänenä.

Jarmo Koski, 69, on suomalainen näyttelijä, jonka ura alkoi jo 1970-luvulla. Mies nousi koko kansan tietoisuuteen Salatut Elämät -sarjan Seppo Taalasmaana, mutta hän on myös ollut monen rakastetun piirroshahmon ääninäyttelijä.

Yksi niistä on Nalle Puh.

- Nalle Puh on ollut yksi suosikkini, kun se on niin vilpitön hömelö. Samaa sarjaa ovat Teletapit, jossa olen ääninäytellyt Tiivi-Taavin roolin, ja jossa olen nykyään kertoja, Koski kertoi Iltalehden haastattelussa.

Koski on antanut äänensä esimerkiksi Alfred J. Kwakin Alfredille, Matka maailman ympäri -sarjan Passepartoutille sekä Muumilaakson poliisille. Hän on myös Archibald Haddockin ääni Tintti-sarjassa.

- Ne ovat sellaisia hahmoja, jotka suhtautuvat kaikkeen uteliaasti ja myönteisesti, eivätkä ne koukkuile tai kenkkuile, vaan ovat aina avoimia ja ennakkoluulottomia, Koski pohti Iltalehdelle.

Yllämainittujen hahmojen lisäksi Koski on antanut äänensä kymmeniin muihin eri animaatiosarjoihin ja -elokuviin, kuten Toy Story, Peppi Pitkätossu ja Tarzan. Hänellä on pieni rooli myös Se Mieletön Remppa -elokuvassa.

Lue myös: Johanna Puhakan kesälook sai faneilta kehujen vyöryn: "Täydellisen ihana!"

Lue myös: Salkkarit-Ismon maskeeraus sai fanit nauramaan - "Näyttää vähän Jopelta"

Lähde ja koko haastattelu: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat