Kuva: Shutterstock

"Tukehtumisvaaran vuoksi hävitettävä" - Ruokavirasto varoittaa suomalaisia uusista makeisista

27.08.2020 11:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Makeiset ovat peräisin Thaimaasta ja Singaporesta.

Ruokavirasto varoittaa suomalaisia kuluttajia makeisista, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Makeiset ovat peräisin Thaimaasta ja Singaporesta.

"Ruokaviraston saamien tietojen mukaan Suomeen on taas tuotu pikarin muotoisia hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Vastaavista tuotteista varoitettiin kuluttajia viimeksi kesäkuun puolivälissä. Nyt ovat kyseessä eri tuotteet. Näiden tuotteiden alkuperämaat ovat Thaimaa ja Singapore. Makeisia on myyty eri nimillä ja erilaisissa pusseissa. Makeisille on yhteistä pikarimainen muoto.

Tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä.Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet", tiedotteessa todetaan.

Ruokaviraston mukaan minipikareihin pakatuisissa hyytelömaikeisissa ei saa käyttää tiettyjä lisäaineita.

"Lisäaineasetuksen (EY) N:o 1333/2008 mukaan lisäaineita E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 406, E 407, E 407a, E 410, E 412, E 413, E 414, E 415, E 417, E 418, E 425 ja E 440 ei saa käyttää minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä, puolijäykkiin minipikareihin tai minikapseleihin pakattuja hyytelömakeisia ja jotka on tarkoitettu kerralla syötäväksi puristamalla minipikaria tai minikapselia makeisen lennättämiseksi suuhun. Kyseiset hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran."

Jos olet siis ostanut alla näkyviä makeisia, muista hävittää ne. Jos kuva ei näy, katso se täältä.

(kuva: Ruokavirasto)

Lue myös: Pelottaako korona? THL julkaisi vinkit, joiden avulla voi lievittää huolta

Lue myös: "Saattaa lähestyä lipevillä viesteillä" - näyttelijä Kari Ketonen varoittaa someseuraajiaan

Lähde ja lisätiedot: Ruokavirasto

Kilpailut

Uusimmat