Kuva: Emmi Moilanen

Rosanna Kulju sai loukkaavan kommentin, muistuttaa nyt tärkeästä asiasta: 'Some vs. todellisuus'

03.09.2020 15:11 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kuljun julkaisu on kerännyt paljon kehuja.

Rosanna Kulju muistuttaa Instagram-seuraajiansa tärkeästä asiasta. Kaikki oli saanut alkunsa siitä, kun joku oli kommentoinut Kuljun kuvaan, että onko hän raskaana:

"Instagram vastaan todellisuus. Eilen postaamaani kuvaan sain kommentin anonyymiltä käyttäjältä; ’Oletko raskaana? Pömppis näkyy’. Vastasin tähän kommenttiin, että ’Onpa kyllä luokaton kommentti. Joskus kannattaisi miettiä miltä kommentit tuntuu muista ihmisistä. Jos halusit loukata mua niin nyt kyllä onnistuit. Toivottavasti olet tyytyväinen", Kulju kirjoittaa ja jatkaa:

"On mielestäni hyvin hurjaa miten nykyään kuvitellaan olevan OK kommentoida kasvottomasti ja nimettömästi moisia kommentteja. Unohtuuko se, että myös minulla on tunteet vain sen takia että työskentelen somessa? Ei ole MITÄÄN syytä olemassa joka oikeuttaisi toisen ulkonäön negatiivisen kommentoinnin; ei julkisuus, ei missikisoihin osallistuminen, ei vaan yhtikäs mikään. Huomasin myös kommentin saatua kuinka vähän se loukkasi mua, ei ollenkaan oikeastaan. On hiukan surullista miten paksun kuoren ja nahan olen kasvattanut näinä vuosina kaikkien ilkeiden kommenttien myötä. Toki mulla on hyvä itsetunto ja itseluottamus, enkä näe pientä ’pömppistä’ minään isona asiana. Pömppikset kuuluu elämään samalla tavalla kun raskausarvet, kilot, jenkkikset, yms. Sä olet täydellinen ja arvokas just sellaisena kun olet."

Kulju julkaisi myös kuvaparin, jossa näyttää, kuinka muun muassa asento, kuvakulma ja värien käsittely muokkaavat vartaloa:

"Jännä juttu on myös se, että näiden kuvien välillä on tasan 2 sekunttia. Asento, kuvakulma, värien käsittely (en koskaan editoi muuta, kun värejä kuviini feedissä), aika kuukaudesta ja päivästä vaikuttaa tosi paljon siihen millainen kuvasta tulee. Toisessa kuvassa hengitän normaalisti ja toisessa poseeraan. Molemmat kuvat on mielestäni upeita, toinen on vaan oikeaa todellisuutta ja toinen instagramia."

Kuljun seuraajat ovat innoissaan upeasta kirjoituksesta sekä siitä, että Kulju muistuttaa, kuinka Instagramissa kaikki ei todellakaan ole "todellisuutta."

"Hieno kirjoitus ja tärkeä aihe!"

"Tämä on niin tärkeää!"

Kulju on tehnyt RadioPlay-palveluun suosittua GRL GANG -podcastia, jossa keskustellaan naiseudesta, unelmista ja hyvin henkilökohtaisista aroistakin asioista. Voit kuunnella podcastia täältä.

Näet koko julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Rosanna Kulju esitteli lapsuusajan asujaan: "Mikään ei ole muuttunut"

Lue myös: Anna käy läpi lapsettomuushoitoja: 'Käteen on jäänyt kohtutulehdus ja rintasyöpälääkkeitä'

Kilpailut

Uusimmat