Kuva: Warner Music

Suomalainen TikTok-sensaatio Ani julkaisi ensisinkkunsa - neljä sointua muutti elämän suunnan

11.09.2020 10:15 - Roy Kokkonen

22-vuotias Ani nousi suureen suosioon TikTokissa koronakevään myötä. Jo ennen sitä hän oli ehtinyt maistamaan viihdemaailmaa. Hän juonsi Summeria jo 16-vuotiaana ja tänään tuore artisti julkaisee ensimmäisen singlensä.

- Se oli viimeinen matka ennen maailmanloppua.

Näillä sanoilla tänään esikoissinkkunsa julkaiseva Ani kuvailee hetkeä, kun hän latasi TikTokin. 22-vuotias artisti oli helmikuussa lomalla Norjassa yhdessä ystävänsä kanssa. Hän päätti ladata nosteessa olleen sovelluksen hetken mielijohteesta.

- Shitpostasin pari ihan älytöntä videota.

Seuraavana aamuna niillä oli yli 500 näyttökertaa.

- Olin ihan äimänä. Mietin, että on pakko hiffata, mikä tämä homma on, Ani kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Maailma meni kiinni maaliskuussa ja samalla sosiaalinen media mullistui. Nuoriso suljettiin koteihinsa. He käänsivät katseensa kännykkään ja sovellukseen nimeltä TikTok. Samalla käynnistyi nuorten sisällöntuottajien esiinmarssi, jonka myötä myös Ani on kerännyt lähes 50 000 seuraajaa palvelussa.

Vaikka TikTokin kautta suosiota on jo tullut, musiikki on kuitenkin Anille ykkösjuttu. Tänään julkaistu ensisingle Pakkomielle on monen vuoden työn ensimmäinen hedelmä.

Kyseessä on lähtölaukaus musiikille, sillä lisää on luvassa kiihtyvää vauhtia. 

- Debyyttialbumiahan tässä koko ajan valmistellaan. Sekin alkaa olemaan aika valmis. Pitää vaan valita noista kolmesta miljardista demosta kymmenen hyvää, hän sanoo hymyillen.

Kokenut esiintyjä otti somen omakseen

Jotkut saattavat muistaa Anin Ylellä kesäisin esitettävästä Summeri-nuortenohjelmasta. Ohjelman juontajaksi ja sitä kautta artistiksi hän päätyi monen sattuman kautta.

- Pienestä asti tiesin, että minusta tulee joko jalkapalloilija tai laulaja. Valinta oli pitkään jalkapallo, koska olen enemmänkin akateemisesta kuin musikaalisesta perheestä. Jalkapallo oli luontevaa, koska sitä pelasivat kaveritkin. Lauleskelin vain kotona, Ani kertoo.

Summerin kautta hän tutustui viihdemaailmaan. Ohjelman myötä hän kehittyi esiintyjänä ja sai itsevarmuutta.

- Aloin nähdä ohjelman myötä artisteja ja tajusin, että ne ovat ihan oikeita ihmisiä, Ani naurahtaa.

Juontohommista saaduilla rahoilla hän päätyi tekemään heräteostoksen: kitaran.

- Se oli ihan paska halpiskitara, joka tälläkin hetkellä on tuossa vieressä.

Ani julkaisi tänään esikoissinglensä. (kuva: Warner Music)

Laulaja päätyi katselemaan YouTubesta videoita, joissa opetettiin soittamaan. Perussoinnut tulivat haltuun nopeasti.

- Ensimmäinen kappaleeni oli aika nolo nimeltään, Love Would Be the Death of Me. Soitin sen kaverilleni kertomatta, että kyseessä oli oma sävellykseni.

Kappale ei herättänyt kaverissa juurikaan reaktioita.

- Tajusin, että sehän ei alkanutkaan oksentamaan. Hän oli yllättynyt, kun kerroin, että kappale oli omani. Ajattelin, että ei biisi sittenkään ollut ihan surkea. Joten lähdin tekemään lisää kappaleita niillä neljällä soinnulla, jotka osasin, Ani nauraa.

Hän tutustui Aleksanteri Hulkkoon, joka on edelleen artistin päätuottaja.

- Olemme suunnilleen saman ikäisiä. Hyvä puoli oli se, että alussa olimme molemmat yhtä huonoja. Nyt olemme molemmat alalla.

Seurasi muutamia kappaleita omakustanteena. Artisti tajusi, että hänen on löydettävä oma nyanssinsa musiikkikentällä, jotta voisi menestyä. Hän haluaa, että kappaleet ja sanoitukset ovat sellaisia, joista voi olla ylpeä vielä vuosienkin päästä.

Puolitoista vuotta sitten oma juttu löytyi. Siitä lähtien soundia on hiottu kohdalleen. Kaiken oli oltava kohdallaan, kun ensimmäinen biisi tulee ulos.

Ei vain artisti, joka on TikTokissa

Ani kertoo, että hän haluaa tehdä ”kaunista” musiikkia.

- Se on käsite tai tunne pääni sisällä. Sinällään se on vähän kiusallista promota musiikkia kauniina, koska kauneus on tosi subjektiivinen käsite. Mutta kappaleeni vievät minut maisemaan ja fiilikseen, jonka kuulen kauniina, Ani kuvailee.

Oma musiikki tuo lisäsyvyyttä myös Anin sosiaaliseen mediaan. Onhan TikTokin yksi perusominaisuuksista videoiden taustalla soivat kappaleet.

Vaikka musiikkia on luvassa kiihtyvällä tahdilla, hän ei koe olevansa vain artisti, joka on myös TikTokissa. 

- Haluan, että TikTok-kansalle tulee fiilis, että yksi heidän omistaan on tiputtanut biisin.

Lue myös: Aikuistuva Isac Elliot on kokenut julkisuuden nurjan puolen - ystävä myi puhelinnumeron faneille

Lue myös: Ei vieläkään räppäri - Cledos paljastaa, miksi debyyttialbumi julkaistaan vasta nyt

Lue myös: Lukas Leonin uudella biisillä kaikuja ahdistuksesta ja 5 vuoden suhteesta suomalaisräppärin kanssa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat