Kuva: AOP

Kritiikki Star Wars -hahmosta oli liikaa näyttelijälle - ajautui syviin vesiin

16.09.2020 21:15 - Lauri Kujanpää

Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka julkaistiin vuonna 1999.

Vuonna 1999 Star Wars -fanit saivat vuosien odottelun jälkeen uutta katsottavaa, kun Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (suom. Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka) julkaistiin. Kyseessä oli siis leffasarjan neljäs elokuva, joka sijoittui aikaa ennen legendaarista trilogiaa.

Qui-Gon Jinnia näytellyt Liam Neeson, 68, kertoi pitävänsä kyseisestä leffasta, vaikkakin useat fanit ja kriitikot lyttäsivät sen täysin.

- Minä pidän siitä. Olen todella ylpeä siitä, että sain olla osa tuota maailmaa ja olla Jedi. Sain taistella valomiekoilla ja muuta, Neeson kertoi SiriusXM-kanavan haastattelussa.

Episodi 1:stä nousi myös ajaton Jar Jar Binks -hahmo, joka ihastutti ja vihastutti ympäri maapallon. Neeson sanoi, että hahmoa esittänyt Ahmed Best on hänen mielestään osaava näyttelijä.

- Häntä haukuttiin ja se todellakin satutti hänen uraansa. Minusta Best on yksi hauskimmista ja osaavimmista kavereista, joiden kanssa olen koskaan työskennellyt.

Vuonna 2018 Ahmed Best kertoi, että oli ajautunut synkille vesille järkälemäisen kritiikkivyöryn takia.

"Tuo rooli vaikuttaa edelleenkin uraani. Tuo oli hetki, kun melkein päätin päiväni. On edelleenkin vaikea puhua siitä", mies kirjoitti tuolloin Twitterissä.

Lue myös: Star Wars -hahmon alkuperäinen luonnos hurmasi nettikansan: "Uskomaton"

Lue myös: Uusimpien Star Wars -elokuvien tähti sanoo suorat sanat hahmonsa kohtelusta: "Se ei ole ok"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat