Kuva: AOP

Kanye West teki tarpeensa Grammy-palkintonsa päälle ja julkaisi videon somessa - syynä sopimusasiat

17.09.2020 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun West hämmentää Twitter-julkaisuillaan.

Kanye West, 43, on viime aikoina hämmentänyt Twitter-käytöksellään. Heinäkuussa kerroimme siitä, kuinka West julkaisi palvelussa omituisia twiittejä, joissa hän muun muassa väitti vaimonsa Kim Kardashianin, 39, ja hänen äitinsä Kris Jennerin yrittäneen vangita hänet. 

Miehen outo käytös on saanut jälleen jatkoa. Tällä kertaa West julkaisi omalla Twitter-tilillään videon, jossa hän virtsaa Grammy-palkintonsa päälle. 

"Luottakaa minuun...en aio lopettaa", hän kirjoitti jakamansa videon yhteydessä.

Videolla ja tekstillä hän viittaa artistien oikeuksiin. West on aiemmin nostanut Twitterissä vahvasti esille ärtymyksensä siitä, kuinka artistit eivät todellisuudessa omista omia lopullisia master-versioitaan sopimuksellisista syistä. Mies onkin sanonut haluavansa ostaa omat master-levynsä pois levy-yhtiöiltä. Samalla hän yrittää päästä irti sopimuksesta sekä Sonyn että Universalin kanssa. 

West on todennut, ettei aio julkaista uutta musiikkia ennen kuin vapautuu sopimuksesta ja saa masterit itselleen. 

"Kun allekirjoitat sopimuksen musiikista, menetät samalla masterit. Ilman hallintaa, et voi tehdä mitään master-versioillasi. Joku muu päättää missä ja milloin sitä soitetaan. Artisteilla ei ole mitään, mainetta ja kiertueita lukuunottamatta", West on muun muassa todennut. 

Viime vuonna muusikko Taylor Swift oli runsaasti julkisuudessa kiistasta, joka hänellä oli musiikkimoguli Scooter Brownin kanssa. Brown osti Taylor Swiftin entisen levy-yhtiön Big Machine Recordsin 300 miljoonalla dollarilla eli noin 270 miljoonalla eurolla. Samalla hänen omistukseensa siirtyivät kaikki Swiftin siellä levyttämät kappaleet. Braun on toiminut myös  Westin manageria. 

Twitterissä leviävän videon näet alta. Jos se ei näy, pääset katsomaan sen myös täältä.

Lue myös: Kanye West ja Kim Kardashian ovat asuneet erillään jo vuoden: "Kanye muutti koko elämänsä Wyomingiin"

Lue myös: Kim Kardashian avasi vihdoin sanaisen arkkunsa Kanye Westin huolestuttavien twiittien jälkeen

Lähde: Mirror

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat