Kuva: AOP

Kim Kardashian avasi vihdoin sanaisen arkkunsa Kanye Westin huolestuttavien twiittien jälkeen

23.07.2020 09:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Rap-tähden vaimo pyytää ihmisiltä ymmärrystä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivälle miehelleen.

Räppäri-muotimoguli Kanye Westin, 43, käytös on herättänyt huolta viime päivinä. Mies piti viikonloppuna tunteikkaan puheen presidentinvaalikampanjatilaisuudessaan ja kertoi muun muassa, että hän ja hänen nykyinen vaimonsa Kim Kardashian, 39, olivat aikeissa tehdä abortin ensimmäisen lapsensa kohdalla. Sittemmin mies kirjoitti ja poisti useita twiittejä, joissa hän muun muassa väitti Kim Kardashianin ja tämän äidin Kris Jennerin yrittäneen vangita hänet. West myös kirjoitti, että hän olisi yrittänyt ottaa avioeron Kim Kardashianista.

Kardashian pysyi muutaman päivän täysin vaiti tilanteessa, ja monet ovat jo ehtineet arvella, että parin suhde ei kestä tuoreimpia kohuja. Nyt nainen on kommentoinut miehensä tilannetta. Hän muistuttaa ihmisiä siitä, että Westillä on todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, joka vaikuttaa tämän käytökseen suuresti.

Kaikki, joilla tämä on tai jotka tietävät jonkun, jolla tämä on, tietävät, miten hankalaa ja tuskaisaa sitä on yrittää ymmärtää. En ole koskaan puhunut julkisesti siitä, miten tämä on vaikuttanut perheemme elämään, koska suojelen lapsiamme ja Kanyen oikeutta yksityisyyteen terveysasioissa. Tänään minusta kuitenkin tuntuu siltä, että minun tulee kommentoida aihetta, koska mielenterveyden ympärillä on niin paljon stigmaa ja väärinymmärryksiä”, Kardashian kirjoittaa Instagram-tarinoissaan.

Nainen kirjoittaa, että mielenterveysongelmista kärsivän lähiomaiset ovat voimattomia, jos sairastava ei ole alaikäinen. Vaikka mielenterveysongelmista kärsivän ihmisen lähiomainen haluaisi tämän menevän hoitoon, päätösvalta on viime kädessä sairastavalla.

Kim Kardashian kertoo ymmärtävänsä, että Kanye Westiä kohtaan kohdistetaan kritiikkiä, koska tämä on julkisuudenhenkilö, jonka toimet aiheuttavat monenlaisia vahvoja tuntemuksia. Hän kuitenkin toivoo ihmisiltä ymmärrystä.

”Hän on upea mutta monimutkainen ihminen, joka kokee paineita taiteilijana ja mustana miehenä ja on kokenut kivuliaasti oman äitinsä menettämisen, mutta joka myös kokee nämä paineet ja eristäytymisen tunteen voimakkaampana kaksisuuntaisen mielialahäiriön vuoksi. Kanyen läheiset tuntevat hänen sydämensä ja ymmärtävät, että hänen sanansa eivät ole aina yhdessä linjassa hänen tarkoituksiensa kanssa”, Kardashian kirjoittaa.

Westin lisäksi julkisuudessa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään ovat puhuneet muun muassa laulajatähdet Mariah Carey, Halsey ja Demi Lovato. Kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle on ominaista, että siitä kärsivällä ihmisellä vuorottelee maaniset jaksot ja masennusjaksot. Tästä syystä häiriötä kutsutaan myös maanisdepressiiviseksi häiriöksi.

Lue myös: Poptähti Halsey jyrähti ihmisten reaktiosta Kanye Westin twiitteihin - "Nyt ei ole vitsien aika"

Lue myös: Kardashianin klaani ikuistettiin samaan kuvaan - spekulaatiot erään siskon kohdalla alkoivat heti

Lähde: E! Online

Suosittelemme

Uusimmat