Kuva: AOP

John Lennonin murhaaja pyytää Yoko Onolta anteeksi - "Se oli äärimmäisen itsekäs teko"

23.09.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Mark David Chapman ampui John Lennonin 40 vuotta sitten. Hän on hakenut pääsyä ehdonalaiseen vapauteen yhteensä 11 kertaa.

The Beatles -yhtyeen laulaja John Lennonin murhannut Mark David Chapman on pyytänyt Lennonin vaimolta Yoko Onolta anteeksi tekoaan, kertoo Independent.

Hän ampui Lennonia neljä kertaa laulajan kodin ulkopuolella New Yorkissa 8. joulukuuta vuonna 1980. Lennon kuoli vammoihinsa. Ono oli miehensä mukana, kun tämä ammuttiin.

Mark David Chapmanin pidätyskuva vuodelta 1980. (kuva: AOP)

40 vuotta murhan jälkeen Chapman on pyytänyt tekoaan anteeksi ehdonalaislautakunnan kuulemisessa. Tilaisuudessa hän kertoi halveksivansa tekoaan ja tehneensä sen saadakseen kunniaa.

- Haluan korostaa, että olen pahoillani rikoksestani. Minulla ei ole tekosyitä. Tein sen oman kunniani vuoksi. Mielestäni on hirvein mahdollinen rikos tehdä jotain jollekin, joka on viaton, Chapman kertoi kuulemisessa.

Chapman oli murhan aikaan 25-vuotias. Nyt 65-vuotiaana hän kertoo, että tappoi Lennonin tämän julkisuuden vuoksi. Perimmäisenä syynä oli huomion hakeminen.

- Se oli äärimmäisen itsekäs teko. Olen pahoilani kivusta, jonka olen hänelle aiheuttanut.

Chapman on hakenut pääsyä ehdonalaiseen vapauteen yhteensä 11 kertaa. Pahoitteluista huolimatta Chapmanin hakemus hylättiin jälleen kuukausi sitten. Ehdonalaislautakunta perusteli päätöstään sillä, että Chapman aiheutti äärimmäistä tuskaa sekä Lennonin vaimolle että koko maailmalle.

Chapman voi hakea ehdonalaista vapautta uudestaan aikaisintaan kahden vuoden kuluttua. 

Lue myös: Paul McCartney muistelee ensitapaamista John Lennonin kanssa: "Täydensimme toisiamme"

Lue myös: The Beatlesin hajoaminen oli kova paikka Paul McCartneylle: "Mietin, tunsinko edes John Lennonia?"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat