Kuva: AOP

Mariah Carey sivaltaa Jennifer Lopezia tulevassa muistelmakirjassaan

28.09.2020 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Mariah Carey väittää, ettei vieläkään tunne Jennifer Lopezia. Kyseessä on viittaus legendaariseen haastattelulausuntoon.

Mariah Careyn pian julkaistavassa muistelmateoksessa The Meaning of Mariah Carey laulaja-lauluntekijä kertoo vaiherikkaasta elämästään, menestyksekkäästä musiikkiurastaan ja ihmissuhteistaan. Kirjan sivuilla on myös viittaus pitkään jatkuneeseen kiistaan artistikollega Jennifer Lopezin kanssa.

Los Angeles Timesin ennakkoarvostelussa kerrotaan, että Mariah Carey osoittaa hauskuutensa kirjassa erityisesti sillä, että hän ”kieltäytyy printtaamasta Jennifer Lopezin nimeä” kirjaan. Sen sijaan Carey kutsuu Lopezia sanoilla ”toinen Sonylle levyttävä naispuolinen viihdetaiteilija (jota en vieläkään tunne”).

Tämä lausunto on viittaus Mariah Careyn legendaariseen haastattelukommenttiin vuosituhannen alusta. Naiselta kysyttiin tuolloin mielipidettä Jennifer Lopezista, mihin Carey vastasi hymyillen ja päätään pudistellen: ”En tunne häntä” (”I don’t know her”). Lausunnosta tuli sittemmin valtaisa nettimeemi ja esimerkki hienovaraisesti heitetystä sivalluksesta.

Jennifer Lopez (kuva: AOP)

Mariah Careyn ja Jennifer Lopezin viileät välit juontavat juurensa Careyn avioeroon Sony-levy-yhtiön pomon Tommy Mottolan kanssa. Vuosien varrella on uutisoitu paljon siitä, miten Mottola oletetusti yritti avioeron jälkeen sabotoida Careyn uraa ja käytti tässä välineenään tuoretta artistia Jennifer Lopezia. Mariah Careyn oli tarkoitus julkaista Glitter-elokuvansa soundtrackilta vuonna 2001 ensisinkkuna kappale Loverboy, jonka pohjana oli sample Yellow Magic Orchestran kappaleesta Firecracker. Kuitenkin samaisen samplen pohjalle tehty Jennifer Lopezin kappale I’m Real julkaistiin ensin, ja yleisesti on kerrottu, että sample ”varastettiin” Careylta Lopezin käyttöön tietoisesti.

Toinen esimerkki väitetystä sabotoinnista koskee niin ikään Glitter-soundtrackilla olevaa biisiä If We. Carey oli levyttänyt kappaleen yhdessä räppäri Ja Rulen kanssa. Tommy Mottola sai tietää tästä ja pyysi kappaleen tuottanutta Irv Gottia tuottamaan Jennifer Lopezille kappaleen Ja Rulen kanssa. Tämä kappale oli I’m Real -kappaleen remix-versio. Gotti on muistellut tilannetta haastatteluissa ja kertonut olevansa vakuuttunut, että Mottola tilasi kappaleen kiusatakseen Careyta.

Mariah Carey on pari vuotta sitten selittänyt I don’t know her -lausuntoaan Pitchforkin haastattelussa.

- Yritin noudattaa periaatetta, että joko sanon jotain mukavaa tai sitten en sano mitään, Carey sanoi.

Lue myös: Taas kyseenalainen Ellen DeGeneres -pätkä esiin - asetti Mariah Careyn piinaavaan tilanteeseen

Lue myös: Mariah Careyn asento keikkavideolla sai fanit sekaisin - "Luulin, että hän istui tuolilla"

Lähteet: Pink News, Los Angeles Times, Jezebel

Kilpailut

Uusimmat