Kuva: Bengt Henriksson

Tiesitkö, miltä Vesku Jokinen näytti vuonna 1991? Klamydia julkaisi kuvan vuosikymmenten takaa

01.10.2020 21:45 - Lauri Kujanpää

Samana vuonna julkaistiin myös yhtyeen läpimurtoalbumi.

Suomalaisen punkrockin suurnimi Klamydia on keikkaillut jo yli 30 vuosikymmentä. Nyt yhtyeen sivuille on ilmestynyt kuva, jossa nähdään muun muassa nuori Vesku Jokinen laulussa ja bassossa.

Kuva on napattu elokuussa 1991 Vaasassa. Samana vuonna julkaistiin myös Klamydian kakkosalbumi Los Celibatos, joka myi lopulta yli 16 000 kappaletta.

- Sehän myi heti melkein kultaa ja siinä oli pieni poika hieman äimän käkenä, että mitä nyt oikein tapahtuu. En ollut todellakaan odottanut noin suurta menestystä, vaikka keikkapaikoilla alkoikin olemaan väkeä jo ennen levyn julkaisua, Jokinen kertoi SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa.

Näet kuvan alta. Jos se ei näy, paina tästä.

Jokinen on yksi alkavan Vain Elämää -kauden tähtiartisteista. Mies kertoi Voice.fi:n haastattelussa, että lähti ohjelmaan mukaan mielenkiinnolla.

- Minua on siihen jo vuosia pyydetty ja monet kollegat ovat hehkuttaneet ohjelmaa. Nyt kun näin, millainen kattaus tuossa on, niin ajattelin, että nyt on sellainen sekametelisoppa, jonne yksi punkkarikin sopii mukaan.

Jokinen sanoi haastattelussa myös, että Apulanta-keulakuva Toni Wirtanen oli lopulta se henkilö, joka oli puhunut Jokisen ympäri.

Lue myös: Klamydian Vesku Jokinen bändin nimen synnystä: "Tyhmin ehdotus valittiin"

Lue myös: Vain Elämää -ohjelmaa tähdittävä Vesku Jokinen: "Biisit saattoivat muuttua aika paljonkin"

Kilpailut

Uusimmat