Kuva: All Over Press

Yoko Ono, 87, haastaa John Lennonin entisen assistentin oikeuteen - rikkoi salassapitosopimusta

02.10.2020 15:15 - Senja Rapila

Vuosikymmenien mittainen kiistely jatkuu edelleen Lennonin perheen ja Frederic Seamanin välillä.

Edesmenneen muusikko John Lennonin puoliso Yoko Ono, 87, on jälleen kerran haastamassa miehensä entisen assistentin oikeuteen. Frederic Seaman työskenteli Lennonille tämän viimeisten 18 elinkuukauden aikana, ennen kuin Lennon murhattiin vuonna 1980.

Yoko Ono uskoo, että Seaman yrittää hyötyä jälleen taloudellisesti Lennonin perheestä. Hän kertoo, että Seaman on rikkonut edellistä oikeuden määräystä olla kertomatta John Lennonin asioita haastatteluissa. Seaman on sopinut Onon kanssa oikeudessa vuonna 2002, että hän ei levitä tietoja Lennonin perheestä eteenpäin.

Ono kertoo, että Seaman olisi antanut syyskuussa 23 minuutin kestoisen haastattelun, jossa hän olisi keskustellut Lennonin elämästä. Hän vaatii yli 127 000 euron korvauksia Seamanilta sopimuksen rikkomisesta.

Aiemmin Ono on syyttänyt Seamania siitä, että tämä olisi varastanut perheen valokuvia ja muita henkilökohtaisia tavaroita perheen asunnosta. Seaman myönsi vuonna 1983, että hän on ottanut yksityisiä valokuvia, kirjeitä ja päiväkirjoja Lennonin asunnosta Manhattanilta. Ono sai anteeksipyynnön Seamanilta oikeudessa vuonna 2002.

Lue myös: Tässä John Lennon ammuttiin tasan 30 vuotta sitten – katso

Lue myös: BBC: John Lennonin murhaaja paljastaa syyn tappamiseen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat