Kuva: Handout

Maija Vilkkumaalta ytimekäs twiitti poliisien voimankäytöstä Elokapina-mielenosoituksessa

05.10.2020 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Maija Vilkkumaa siteeraa Satumaa-tango-hittinsä kantaa ottavia sanoituksia.

Maija Vilkkumaa, 46, on ottanut kantaa poliisin toimintaan Helsingissä Elokapina-ryhmän mielenosoituksessa. Helsingin poliisi käytti lauantaina kaasusumutetta mielenosoittajia vastaan, kun mielenosoittajat olivat menneet istumaan keskelle Kaisaniemenkatua tukkien liikenteen. Helsingin poliisi perusteli päätöstään voimankäytöstä Twitterissä sillä, että mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin määräyksiä poistua tukkimasta tietä ja estämästä liikenteen kulkua. Elokapina on liike, joka vaatii nykyistä kovempia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Poliisin toiminnasta on käynnistynyt laaja keskustelu, jota on käyty esimerkiksi viestipalvelu Twitterissä. Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on jakanut Twitter-tilillään aihetta käsittelevän Iltalehden artikkelin. Jaon yhteydessä nainen siteeraa omaa Satumaa-tango-hittiään.

”Ammun sua haulikolla, suljen sut vankilaan”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Twiitin pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

Maija Vilkkumaa on kertonut aiemmin Helsingin Sanomien haastattelussa, että kappaleen sanoitusten taustalla oli esimerkiksi vuoden 1997 tapaus, jossa Orimattilassa sijaitsevaan turkistarhaan tehtiin isku. Turkistarhaaja pysäytti eläinsuojelijoiden teot ampumalla haulikolla aktivisteja kohti. Sekä aktivisteille että turkistarhaajalle annettiin oikeudessa ehdolliset vankeusrangaistukset tapahtumien seurauksena. Aktivistien kohtaama voimankäyttö on teema, joka toistui myös Elokapinan mielenosoituksessa.

Helsingin Sanomat uutisoi, että Elokapinan mielenosoituksessa otettiin kiinni kymmeniä ihmisiä. Poliisi tiedotti lauantai-iltana, että kaikki kiinniotetut mielenosoittajat oli vapautettu.

Lue myös: Maija Vilkkumaa vastaa ikuisuuskysymykseen Ei-hittinsä sanoituksista: "Ehkä hänen on pakko kuolla"

Lue myös: Maija Vilkkumaan uusi kappale on kääntöpuoli tutulle suomalaishitille - kuuntele

Lähteet: Helsingin Sanomat, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat