Kuva: AOP

Lana Del Reyn käyttämä kasvomaski sytytti netin liekkeihin: "Mikä häneen on mennyt?"

06.10.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Laulajatähden kasvomaskivalintaa on kritisoitu ja pilkattu laajalti.

Laulaja-lauluntekijä Lana Del Rey, 35, on saanut osakseen kritiikkiä kasvomaskivalintansa takia. Nainen osallistui runokirjansa luku- ja nimikirjoitustenjakotilaisuuteen kasvoillaan maski, joka näytti olevan tehty verkkomaisesta kankaasta, johon on upotettu jalokiviä. Verkkomainen maski ei ole tehokas koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä, joten Del Reytä on nyt kritisoitu ankarasti maskin takia.

Tilaisuus järjestettiin Los Angelesissa ja sillä markkinoitiin Lana Del Reyn ensimmäistä runokirjaa Violet Bent Backwards Over the Grass. Tilaisuudesta jaetuissa kuvissa nähdään The Guardianin mukaan, miten Del Rey poseeraa lähekkäin fanien kanssa pitämättä turvavälejä. Tähden sisko Chuck Grant kertoo The Guardianille, että laulaja olisi pysynyt faneista turvaetäisyyden päässä ja että tämä oli saanut negatiivisen koronatestituloksen.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lana Del Reytä on läksytetty muun muassa Twitter-kommenteissa.

”Ei ole tekosyytä olla käyttämättä kunnon maskia. Tämä vaikuttaa julkiselta kannanotolta eikä virheeltä. Tietoa on kyllä saatavilla, ja hän on varmasti lukenut aiheesta.”

”Mikä häneen on mennyt?”

”Hän taisi olla keskittyneempi estetiikkaan kuin turvallisuuteen.”

Naisen maskivalinta on inspiroinut myös monia meemejä.

"Tässä seuraava maskisi."

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

"COVID pujahtamassa Lana Del Reyn maskin reikien läpi."

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kohu, jonka keskelle Lana Del Rey on ajautunut viime kuukausina. Naisen nettikirjoitus herätti toukokuussa laajamittaisia syytöksiä jopa rasismista, ja kesäkuussa hän jakoi videon ryöstelevästä väkijoukosta George Floydin kuolemasta seuranneiden protestien yhteydessä.

Lue myös: Laulajakaunotar Lana Del Rey julkaisi meikittömän kuvan - hetkessä yli 1,2 miljoonaa tykkäystä

Lue myös: New Yorkin muotiviikoilla nähtiin hieman erilainen "kasvomaski" - katso kuvat

Lähteet: The Guardian, Nylon

Kilpailut

Uusimmat