Kuva: AOP

Blacklist-tähti Clark Middleton, 63, kuollut - sairastui harvinaiseen Länsi-Niilin virukseen

06.10.2020 18:15 - Roy Kokkonen

Näyttelijä Clark Middleton menehtyi 63-vuotiaana Länsi-Niilin viruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo Variety. Hänet tunnettiin muun muassa sarjoista The Blacklist ja

Muun muassa The Blacklist -sarjasta tunnettu näyttelijä Clark Middleton on kuollut Länsi-Niilin viruksen aiheuttamaan tautiin 63-vuotiaana, kertoo Variety.

Middletonin vaimo vahvistaa miehen menehtyneen.

- Clark menehtyi 4. lokakuuta Länsi-Niilin viruksen seurauksena, johon ei ole hoitoa. Clark oli kaunis sielu, joka vietti elämänsä uhmaten rajoja ja puhuen vammautuneiden puolesta, vaimo kertoi lausunnossaan.

Middleton tunnettiin muun muassa sarjoista Kova laki, Twin Peaks ja The Blacklist.

Middletonilla todettiin lastenreuma 4-vuotiaana. Koko aktiiviuransa ajan hän puhui aktiivisesti reumapotilaiden puolesta ja pyrki ajamaan tautia sairastavien oikeuksia paikallisen reumayhdistyksen edustajana. 

Länsi-Niilin virus leviää hyttysten välityksellä

Terveyskirjaston mukaan Länsi-Niilin virus leviää linnuista hyttysen pistojen kautta. Tauti ei leviä ihmisestä ihmiseen. Se aiheutaa denguekuumeen kaltaisen yleisinfektion. Erona on, että noin joka sadannella se aiheuttaa aivo- tai aivokalvontulehduksen.

Useimmiten tartunta on oireeton. Vain joka viides tartunnan saanut sairastuu. Useimmiten se paranee muutamissa päivissä tai viikoissa, mutta aivotulehduksen saaneista noin joka kymmenes kuolee. Tautiin ei ole virukseen tehoavaa hoitoa.

Lue myös: Twin Peaks täyttää tänään 30 vuotta! Listasimme ikonisen sarjan 10 pelottavinta kohtausta

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat