Kuva: Senja Rapila

Olet mitä syöt -ohjelmassa ennennäkemätön päätös - Pippa Laukan ele saa Rea Tallgrenin kyyneliin

08.10.2020 12:15 - Emmi Moilanen

Ysärin Keskipäivää juontava Tallgren kertoo, että teini-ikäisenä sairastettu syömishäiriö aiheuttaa hänen elämäänsä yhä kipukohtia.

Ysärin Keskipäivää juontava Rea Tallgren laittaa elämäntapojaan kuntoon yhdessä Pippa Laukan kanssa tänä iltana Olet mitä syöt -ohjelman uudessa jaksossa MTV3-kanavalla. Energiajuomiin koukussa olevan Tallgrenin vaivana ovat jatkuva väsymys ja ruokien korvaaminen napostelulla. Viikonloppuisin herkuttelu riistäytyy usein käsistä.

Ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa elämäntapamuutoksen aloittavaa henkilöä ei punnita tai mitata mittanauhan avulla.

- Siitä tulee kiva olo, ymmärrät että ongelma ei ole se mitä tuossa vaa’assa on, Tallgren toteaa Laukalle herkistyen ja lisää, että ongelma on enemmänkin päänsisäinen.

Illan jaksossa käy ilmi, että Tallgren on kärsinyt nuorempana vakavasta syömishäiriöstä. Vaikka hän sairasti pahimman vaiheen jo teini-ikäisenä, nainen kertoo sairauteen liittyvien ajatusten olevan yhä ajoittain läsnä. Tallgren paljastaa Voice.fi:n haastattelussa, että punnitseminen ja mittaaminen olivat ainoat seikat, joita hän jännitti kovasti ennen ohjelman kuvauksia.

- Mietin huolestuneena, saisiko punnitseminen minut tähtäämään nopeaan painonpudotukseen, vaikka sen ei pitänyt kohdallani olla tavoitteena. Pelkäsin myös sitä, aiheuttaisiko vaa’an lukemien näkeminen järkyttävän itseinhon jakson, kuten kohdallani yleensä.

”Varomattomat kommentit myrkkyä syömishäiriötaustaiselle”

Tallgren kertoo jaksossa avoimesti taustastaan syömishäiriön kanssa ja siitä, millä tavalla tietyt kipukohdat näkyvät yhä hänen elämässään 33-vuotiaana. Tallgren on avannut historiaansa aikaisemminkin sosiaalisessa mediassaan eikä koe, että sairautta pitäisi millään muotoa häpeillä.

- Vaikka ihmiset eivät asiaa aina niin näe, on syömishäiriö sairaus muiden joukossa. Minä voin myöntää auliisti, että ollessani todella sairas, en todellakaan ollut itse niskan päällä tai niin sanotusti ”kontrollissa” syömisistäni. Ei, koen ennemmin, että sairaus oli saanut minusta niskalenkkiotteen.

- Varomattomat kommentit ja ajattelemattomat töksäytykset ovat myrkkyä syömishäiriötaustaisille ja sen takia olen avoimesti muun muassa toivonut, ettei muiden painoa kommentoitaisi pyytämättä ja yllättäen, Tallgren jatkaa.

Punnitsemisen lisäksi Tallgren mietiskeli sitä, millaista palautetta hänen jaksonsa mahtaa katselijoiden keskuudessa kirvoittaa.

- Olen ollut ihan älyttömän otettu viesteistä, joita olen saanut. Ne myös ovat osoittaneet sen, että tällaiselle jaksolle todellakin on ollut tilausta. Todella moni ikäiseni ihminen on kertonut viesteissään, että jaksoani katsoessa tuntui ihan siltä kuin olisi katsonut omaa tarinaansa.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

(kuva: Emmi Moilanen)

Hyvä olo huokuu ulospäin

Vaikka kehossa kahdeksan viikon aikana tapahtuneita muutoksia ei tällä kertaa seurattu vaa’an ja mittanauhan avulla, Tallgrenin oma olo on kertonut paljon. Myös Tallgrenin ystävät ovat huomanneet muutoksen verrattuna naisen aiempaan olemukseen.

- Hyvä ystäväni sanoi kesällä, että vaikutan onnellisemmalta ja vapautuneemmalta kuin vuosikausiin. Toinen ystävä ihmetteli, miten jaksan tehdä niin paljon kaikkea, ja kolmas oli onnellinen siitä, että uskalsin lähteä pitkästä aikaa terassille stressaamatta siitä, miltä näytän, Tallgren kertaa kuvausten jälkeisiä tunnelmiaan.

Tärkein oppi, joka Tallgrenille elämäntapamuutoksen myötä tarttui mukaan, on itseä kohtaan opittu armollisuus.

- Ensimmäistä kertaa vuosiin pystyn katsomaan peiliin pitkään, ja sanomaan itselleni kauniita asioita, hän tiivistää.

Olet mitä syöt

MTV3

Klo 20.00

Lue myös: Rea, 33, on onnellisesti naimisissa - näkee miestään vain muutaman kerran vuodessa

Kilpailut

Uusimmat