Kuva: AOP

Iron Manin esittäminen ei ollut helppoa, kertoo Robert Downey Jr. - "En nähnyt mitään"

19.10.2020 13:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Täydessä Iron Man -puvussa näytteleminen aiheutti haasteita Robert Downey Jr:lle.

Vuonna 2008 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Iron Man, näyttelijä Robert Downey Jr. 55,  esitti Marvelin sarjakuvahahmo Rautamiestä. Huippusuositun hahmon näyttelemiseen liittyi kuitenkin haasteita, Downey Jr. kertoo David Lettermanin haastattelussa.

Elokuvassa Downey Jr. näyttelemä miljardööri Tony Stark rakentaa itselleen huipputeknologiaa hyödyntävän puvun ja ryhtyy supersankariksi.

Robert Downey Jr. (kuva: AOP)

Iron Man on ensimmäinen Marvel Cinematic Universe -supersankariuniversumiin sijoittuva elokuva. Se tehtiin rajoitetulla budjetilla, minkä takia Downey Jr. joutui näyttelemään täyteen Iron Man -pukuun sonnustautuneena.

- Tuotanto halusi käyttää mahdollisimman vähän rahaa CGI-animaatioihin. Joten minulla oli koko puku päällä, hän kertoo.

Raskas puku toi haasteita näyttelemiseen. Downey Jr. muisteli erästä kertaa, kun hänen oli tarkoitus näytellä kohtauksessa, jossa Iron Man on juuri laskeutunut katolle ilmalennon jälkeen.

- Laitoin kypärän päähän, ja se pamahti kiinni. En nähnyt mitään. Sitten led-valot menivät päälle, ja se oli kuin Mantsurian kandidaatista. Olin täysin sokaistunut.

Disney osti Marvelin vuonna 2009. Sen jälkeen elokuvien budjettikin kasvoi, joka mahdollisti tietokoneanimaatioiden laajemman käytön.

Lue myös: Korvataanko Marvel-maailman supertähti? Huhut kertovat uudesta supersankarisukupolvesta

Lue myös: Voisiko Iron Man vielä palata Marvel-universumiin? "Eihän sitä voi ikinä tietää"

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat