Kuva: Youtube

The Weeknd ei saanut yhtäkään Grammy-ehdokkuutta ja tulistui - syyttää järjestäjää korruptiosta

25.11.2020 14:45 - Roy Kokkonen

Muun muassa Blinding Lights -hitistä tunnettu The Weeknd moittii Grammy-organisaatiota ja pitää sitä "korruptoituneena". Artisti jäi ilman ehdokkuuksia tänä vuonna.

Lukuisia superhittejä tänä vuonna julkaissut The Weeknd, 30, jäi ilman Grammy-ehdokkuuksia tänä vuonna. Tästä suivaantuneena artisti moittii järjestäjää kovasanaisesti Twitterissä.

Grammyt ovat yhdysvaltalaisen The Recording Academyn jakamia musiikkipalkintoja, jotka ovat alansa arvostetuimpia. Grammya pidetään elokuva-alan Oscareihin verrattavana tunnustuksena.

The Weekndin, oikealta nimeltään Abel Makkonen Tesfaye, tänä vuonna ilmestynyt albumi After Hours on yksi tämän vuoden menestyneimmistä. Levyltä lohkotut singlet Blinding Lights, In Your Eyes ja Heartless ovat nousseet listojen kärkeen ympäri maailmaa. Lisäksi artisti valittiin esiintymään amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelun Super Bowlin väliajalle, jota pidetään merkittävänä saavutuksena Yhdysvalloissa.

Tulistunut artisit vaatii akatemialta läpinäkyvyyttä faniensa ja koko musiikkialan nimissä.

"Grammyt pysyvät korruptoituneena", hän kirjoittaa. 

Recording Academyn vt. puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Harvey Mason Jr. otti kantaa asiaan The Weekndin purkauksen jälkeen.

- Ikävä kyllä, joka vuosi ehdokkuuksia on vähemmän kuin niihin kelpaavia artisteja. Ymmärrämme, että The Weeknd on pettynyt. Olin itsekin yllättynyt ja ymmärrän, miltä hänestä tuntuu.

Kanadalaisartisti Justin Bieber puolestaan sai peräti neljä ehdokkuutta. Siitä huolimatta hänkin oudoksui akatemian toimintaa, sillä hänen Changes-levynsä on ehdolla pop-kategoriassa, vaikka artisti itse pitää levyään R&B-genreen kuuluvana.

"Changes oli ja on R&B-albumi. Sitä ei nyt tunnusteta R&B-albumina, mikä on hyvin outoa minulle", Bieber kirjoitti Instagramissa.

Lue myös: Justin Bieber hämmentyi Grammy-ehdokkuuksistaan: "Tämä on hyvin outoa minulle"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat