Kuva: AOP

Emilia Clarken näyttävä suoritus Game of Thronesissa: Improvisoi kokonaan vaikean kohtauksen

27.11.2020 16:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Kuvitteellinen valyrian -kieli luonnistui kohtauksessa Clarkelta, 34, täydellisesti.

Näyttelijä Emilia Clarken, 34, näyttävä suoritus huippusarja Game of Thronesissa on huomioitu Fire Cannot Kill a Dragon -kirjassa. Kyseisessä kirjassa viidennen kauden 5. jakson ohjaaja Jeremy Podeswa paljastaa, että Clarke improvisoi yhden vaikean kohtauksen pyynnöstä.

Kyseisessä kohtauksessa Daenerys Targaryen lähettää viestin kolmelle Meereenin miehelle. Alun perin puhe oli käsikirjoitettu englanniksi, mutta se muutettiin viime hetkellä sarjassa käytettävälle, fiktionaaliselle valyrian -kielelle.

- Kun sarjan tuotannosta vastaavat David Benioff ja Dan Weiss tulivat paikalle ja katsoivat kohtauksen kuvaamista, he ehdottivat, että kohtaus olisi paljon upeampi valyrian -kielellä, Podeswa muistelee.

Kohtaukset, jossa valyrian -kieltä on käytetty, on tyypillisesti suunniteltu ennakkoon ajan kanssa sarjan lingvistin David Petersonin kanssa, joka on luonut sarjaan molemmat kuvitteelliset kielet: dothrakin sekä valyrian -kielet. Näyttelijät ovat myös saaneet paljon aikaa kielen lausumisen harjoitteluun ennen kuvaamista.

Tällä kertaa Podeswa päätti kuitenkin kysyä Clarkelta, josko tämä pystyisi improvisoimaan kohtaukseen valyrian -kieltä.

- Menin hänen luokseen ja kysyin, että voisiko hän keksiä tavan pitää puheen valyrian-kielellä. Hän vastasi, että kyllä hän varmasti pystyy.

Kymmenessä minuutissa Clarke oli muistellut aiemmista tuotantokausista ja jaksoista valyrian-kieltä. Kun kohtaus kuvattiin uudelleen, Clarke piti näyttävän puheen valyrian-kielellä, yhdistellen aiemmin käyttämiään sanoja ja fraaseja.

- Minun oli pakko nostaa hattua Emilialle, että hän otti haasteen vastaan ja toteutus oli täysin uskottava. Jokainen äänne ja sana, tapa jolla hän lausui ne, oli kuin niin olisi tarkoitettu. Tekstitykset kohtauksessa sopivat siihen täydellisesti.

- Hän tunsi valyrian -kielen tarpeeksi hyvin saadakseen sen toimimaan. Se ei ollut täydellistä, mutta kukaan fani ei koskaan huomannut sitä. Emilia teki todella hienoa työtä.

Lue myös: Aquaman-tähti Amber Heardille vaaditaan potkuja - korvaajaksi ehdotetaan jälleen Emilia Clarkea

Lue myös: Ryan Reynolds kettuili Emilia Clarkelle - Blake Lively päätti iskeä takaisin

Lue myös: Emilia Clarke taisteli Game of Thronesin tuottajien kanssa: "Älkää kertoko, mitä minun pitää tehdä"

Lue myös: Emilia Clarken raiskauskohtaus Game of Thronesissa oli nöyryyttävä, kertoo tähtinäyttelijä

Lue myös: 'Pelkäsin kuolevani' - Emilia Clarke muisteli vaikeita Game Of Thrones -aikojaan

Lähde: Daily Mail

Uusimmat