Kuva: AOP

Emilia Clarken raiskauskohtaus Game of Thronesissa oli nöyryyttävä, kertoo tähtinäyttelijä

14.10.2020 11:45 - Roy Kokkonen

Emilia Clarke on kertonut aiemmin vaikeuksistaan huippusuositun sarjan kuvauksissa. Hänen kanssaan sarjassa näytellyt Nikolaj Coster-Waldau kertoo ensimmäisellä kaudella nähdyn raiskauskohtauksen olleen raju ja nöyryyttävä.

Game of Thrones -fantasiasarjassa Jaime Lannisteriä näytellyt Nikolaj Coster-Waldau, 50, sanoo, että Daenerys Targaryeniä sarjassa näytelleen Emilia Clarken, 33, raiskauskohtaus ensimmäisellä kaudella oli tätä kohtaan raju ja nöyryyttävä.

Kiistanalaisessa kohtauksessa Daeneryksen uusi aviomies Khal Drogo raiskaa hänet rituaalinomaisesti. 

- Emilialle sen näytteleminen sarjassa oli todella rajua ja nöyryyttävää, koska se, mitä hahmo käy läpi on kauheaa, Coster-Waldau kertoo The Timesille.

Hän kuitenkin myöntää, että kohtaus tehtiin kirjailija George R.R. Martinin alkuperäistarinan mukaisesti, ja että kohtauksella oli merkitystä hahmon kehityksen kannalta.

- Hänet myytiin miehelle, joka raiskaa hänet, mutta hänen tapansa selviytyä siitä kaikesta on massiivinen tarina, eikö vain? Voisi sanoa, että tapa, jolla hänet kasvatettiin, vaikutti tarinan päätökseen. Ehkä siinä on syy, minkä takia Daenerys päättää, että kaiken tuhoaminen on ainoa ratkaisu, hän sanoo.

Emilia Clarke esitti sarjassa Daenerys Targaryenia. (kuva: All Over Press)

Näyttelijä voi pahoin kuvauksissa

Emilia Clarke on kertonut haasteistaan kahdeksan kautta kestäneen sarjan kuvauksissa. Näyttelijä kärsi terveysongelmista ja sai kaksi aivohalvausta sarjan kuvausten aikana.

Hän on aiemmin puhunut myös Coster-Waldaun pinnalle nostamasta kohtauksesta.

- Kysy George R.R. Martinilta miksi hän teki sen, se on hänen vastuullaan, hän kertoi vuonna 2016.

Clarken mukaan hänen näyttelemänsä hahmon suhde Khal Drogoon kuitenkin muuttui raiskauskohtauksen jälkeen.

- Hän sanoo fyysisesti, "Et voi raiskata minua uudestaan. Aion olla kontrollissa ja näyttää jotain, mitä et ole ennen nähnyt", Clarke kommentoi.

Game of Thronesia tehtiin kahdeksan tuotantokautta. Sarja päättyi vuonna 2019. (kuva: Yle TV2)

Sarjaa on kritisoitu seksikohtauksista

Vuonna 2019 päätökseen tullut Game of Thrones on saanut kritiikkiä siinä nähdyistä runsaista seksikohtauksista. Sarjassa seksiä käytetään usein vallan jatkeena. Erityisesti sarjan kohtaukset, joissa henkilöhahmot kokevat seksuaalista väkivaltaa ovat olleet julkisen arvostelun kohteena.

Muun muassa näyttelijä Carice van Heuten, 43, on kritisoinut sarjassa nähtyä alastomuutta.

 - Olen miettinyt joidenkin kohtausten kohdalla, että miksi minun piti olla alasti. Miksi se oli normaalia? Tulin tietoiseksi siitä, että minua näytettiin yleisölle objektina, hän kertoi keväällä.

Lue myös: Game of Thronesin takana oli suuri valhe - HBO:ta johdettiin harhaan, jotta sarja tehtäisiin

Lue myös: Game of Thrones -tähti ei kaipaa suosikkirooliaan - 'Sellaista maailman ei tarvitse enää nähdä'

Lue myös: Tiesitkö? Game of Thrones -tähti Emilia Clarken ei pitänyt aluksi näytellä sarjan suosikkihahmoa

Lähde: The Times

Kilpailut

Uusimmat