Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Reino Nordin on huolestunut koronatoimista - "Henkinen kärsimys siirtyy fyysisiin numeroihin"

26.11.2020 17:45 - Lauri Kujanpää

Kyllä sitä apua voisi suunnata sinne, missä sitä tarvitaan, Nordin muun muassa sanoo radiokanava Iskelmän haastattelussa.

Vain elämää -ohjelmaa tähdittävä muusikko Reino Nordin, 37, on viettänyt korona-aikaa lähinnä perheensä parissa, jos suosikkiohjelman kuvauksia ei lasketa mukaan. 

Mies kertoi Iskelmän haastattelussa juontaja Satu Kotoselle pelkäävänsä sitä, että koronarajoitukset näkyvät vielä vuosien päähän.

- Olen kauhulla katsonut nuorisoa, jotka ovat saaneet henkistä laskua tästä kaikesta. Henkinen kärsimys siirtyy myös fyysisiin numeroihin ja ne laskut tulevat olemaan kalliimpia kuin nämä itse taudin aiheuttamat jutut. Kyllähän sen näkee päihdejutuissa tai kotiväkivallassa tai jopa hammaslääkäreissä, jonne ei pääse ilman testejä.

- Ikävä kyllä se tarkottaa sitä, että heikommassa asemassa olevat sortuvat kaiken avun ulkopuolelle ja se tulee näkymään.

Nordinin mielestä avun voisi suuntaa sinne, missä sitä oikeasti tarvitaan.

- Tempaukset ovat tempauksia enkä usko niihin ollenkaan. Ainut oikeastaan, mitä tarvitaan, on raha. Jos ihmisistä halutaan pitää huolta, niin heille pitää antaa taloudellista tukea ja järjestää palveluita. Jos kaikki pelkäävät eikä kukaan tee mitään, niin monet jäävät oman onnensa nojaan, Nordin pohtii ja jatkaa:

- Eri järjestöt tekevät hyvää työtä ja heidän rahoitus pitää olla kunnossa. Kyllä sitä apua voisi suunnata sinne, missä sitä tarvitaan, eikä antaa niille, joilla asiat ovat jo kunnossa.

Nordin muun muassa miettinyt sitä, kuinka verottaja voisi olla armollisempi varsinkin köyhempiä kohtaan.

- Maailmalla on paljon erilaisia versioita siitä, miten koronan kanssa on toimittu. Esimerkiksi meidän verottajamme ei ehkä ole ollut niin edistyksellinen siinä, miten he voisivat auttaa köyhempiä. Alvit saadaan takaisin, mutta velaksi, ja muuta sellaista. En ole taloustieteilijä, mutta uskon, että enemmänkin voisi tehdä.

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Vain elämäässä nähtiin ennalta-arvaamaton vieras, joka kohautti myös somekansaa: "Huippuylläri"

Lue myös: Perhe auttoi Reino Nordinia lopettamaan päihdesekoilun - "Parhaita päätöksiä, mitä olen tehnyt"

Kilpailut

Uusimmat