Kuva: AOP

Ajoiko Ritari Ässän ihmeauto KITT itseään? Katsojia huiputettiin nokkelalla tempulla, video

11.12.2020 21:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Ritari Ässän ihmeauto KITT osasi ajaa itseään. Todellisuudessa temppu toteutettiin harvinaisen itsestäänselvällä tavalla.

1980-luvun suosikkisarjassa Ritari Ässän auto KITT osaa tekoälynsä avulla ajaa itseään. Monien vielä 80-luvulla utopistisilta vaikuttavien teknisten ratkaisujen, kuten navigaattorin, tutkan ja puhelimen lisäksi KITT osasi myös ajaa itseään. 

Sarjassa auto vaikuttikin kulkevan vaivatta ilman kuljettajaa. Moni jäi kuitenkin pohtimaan, miten se todellisuudessa toteutettiin.

Kauko-ohjauksesta tempussa ei ollut kyse.

Kanadalaistoimittaja Bryan Passifiumen jakamalta videolta tarkkasilmäinen katsoja voi nähdä, että vaikka auto nopeasti vilkaistuna näyttää ajavan itsestään, on kuskin penkissä kuitenkin jotain mätää. Pelkääjän puolen niskatuesta näkee läpi, mutta kuskin puoleisesta ei.

Todellisuudessa KITT:llä on kuin onkin kuski. Stunttikuski puettiin auton istuinta muistuttavaan valepukuun. Videolla nähtävässä kohtauksessa kamera kuvaa auton sisälle niin, että kuskin kädet poikkeuksellisesti näkyvät.

Aiemmin televisioiden heikompi kuvanlaatu sumensi pienet yksityiskohdat pois, joten tämäntyyppiset trikkikuvat menivät läpi kuin väärä raha. Ritari Ässä on kuitenkin myöhemmin restauroitu HD-laatuiseksi, joten nykyisin piilokuskin pystyy selvästi näkemään.

Lue myös: Muistatko Ritari Ässä -sarjan? Mitä 1982-1986 tehdyn sarjan tähdille kuuluu nyt?

Lähde: Jalopnik, Mental Floss

Kilpailut

Uusimmat