Janne Ahosen jymypaljastus: Hyppäsin kännissä!

03.08.2009 12:40 -

MTV3 uutisoi verkkosivuillaan, että Ahosen elämästä kertova Kuningaskotka-kirja paljastaa, etteivät Matti Nykänen ja Harri Olli ole ainoita mäkikotkia, jotka ovat hypänneet kuningas alkoholin vaikutuksen alaisena.

Ahonen paljastaa joskus lipsuneensa nollalinjasta yhdessä joukkuetovereidensa kanssa.

Hurjin paljastus koskee Ahosen uran ikimuistoisinta hyppyä, Slovenian Planican jättimäen 240-metristä maailmanennätyshyppyä, jonka Ahonen kaatui rajusti alastulossa vuonna 2005.

Ahonen kieltäytyi kylkiluunsa murtumisesta ja häntäluuhunsa saamastaan tärskystä huolimatta menemästä kaatumisensa jälkeen hoidettavaksi paikalliseen sairaalaan. Mäkikotka kertoo juoneensa 24 tölkkiä olutta edeltävänä iltana joukkuetoveri Risto Jussilaisen kanssa.

"Uskon, että sairaalassa olisi mitattu veren alkoholiprosentti. Enkä ole yhtään saletti, ettei alkoholia olisi minun verestäni vielä löytynyt. Ei tietenkään paljon, mutta neula olisi todennäköisesti ainakin värähtänyt. Se siitä olisi puuttunutkin. Voi jumalauta että on ollut äijällä joskus niukasti järkeä päässä", Ahonen kertoo kirjassaan.

Kaljat oli alun perin ostettu seuraavan illan kaudenpäättäjäisiä varten, mutta mäkimiehet korkkasivat yhtä iltaa liian aikaisin.

Kilpailut

Uusimmat