Kuva: AOP

Salkkarit-tähti Kerttu Rissanen julkaisi päivityksen sairaalapediltä - "Ihan ok olo"

21.01.2021 16:15 - Roy Kokkonen

Salkkarit-näyttelijä on käynyt rautainfuusiossa.

Salatut elämät -sarjassa näyttelevä Kerttu Rissanen, 24, julkaisi Instagramissa kuvan sairaalasängystä. Kuvatekstissä hän kertoo "pumppaavansa rautaa", mutta nyt kyse ei ole salitreenistä.

Rissanen kertoo kärsineensä jo pitkään matalista ferritiini- eli rauta-arvosta ja sen aiheuttamasta väsymyksestä. Siksi hän on käynyt sairaalassa saamassa uutta verta.

– Vihdoin pääsin rautainfuusioon! hän kirjoittaa.

Rissanen kertoo, että rautavalmisteet eivät ole auttaneet hänen raudanpuutteeseensa.

– Toivon, että lähtee nyt ferritiini nousuun, viimeks arvo oli 5 että suunta ylöspäin. Infuusiota odotin kauan, tän jälkeen ehkä sitten imeytyykin rautavalmisteet paremmin ja helpompi ylläpitää hyvät hemoglobiinit ja ferritiinit. 

– Taistelu raudan kanssa on ollut pitkä tie; about kaikenlaiset valmisteet kokeiltu eikä lopussa mikään enää imeytynyt. Varsinkin kun tekee fyysistä työtä, on tärkeää että on varastorautaa tarpeeksi kehossa!

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rissanen kirjoittaa, että hoito toteutetaan kahdessa osassa. 

– Piti laittaa tiputuksessa kerralla 1000 ml, mut painoni takia pitikin sit laittaa kahessa osassa eli parin viikon päästä uudestaan.

Tiputuksen jälkeen olo oli hyvä, mutta hieman uupunut. Toimenpide kesti 20 minuuttia, jonka jälkeen hän jäi vielä puoleksi tunniksi tarkkailuun. Nyt hän kertoo lepäävänsä ja jäävänsä sairaslomalle jumpilta.

– Mulla on tiputuksen jälkeen ihan ok olo, vähän uupunut, mutta muuten ihan jees!

Lue myös: Salkkarit-pari Sami Uotila ja Kerttu Rissanen muuton keskellä - "Ihan vaiheessa vielä!" 

Kilpailut

Uusimmat