Kuva: Maarit Halonen

80-luvulla discot olivat "kerhohuoneita" - radiojuontaja Salsa Sinisalo paljastaa omat suosikkinsa

29.01.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Salsa Sinisalo on toiminut pitkään tiskijukkana ja päässyt jo 80-luvulta lähtien tutustumaan eri maan diskotarjontaan.

Radiokanava Kasari ja juontaja Salsa Sinisalo etsivät 80-luvun kovinta diskoa. Missä bileet olivat aina katossa ja minkä bilepaikan peilipallon loisteessa tanssittiin ne tunnelmallisimmat hitaat, ja tietysti kysyttin "käytkö usein täällä?”. Voit käydä jättämässä oman ehdotuksesi täällä.

Sinisalo muistelee Voice.fi:n haastattelussa, mitkä paikat olivat kultaisella 80-luvulla eniten hänen mieleensä.

- Kasarin lopulla Kotkaan rakennettiin Tähtipalatsi vanhaan elokuvateatteriin. Siellä oli hienot laserit ja musiikkia soitettiin videoiden kanssa. Dj-pömpeli oli tehty hienosti tanssilattian ja vanhan katsomon väliin.

- Järvenpään Kasinolla oli myös mahtava meininki ja siellä oli loistava äänentoisto. Joensuun Kimmel oli sellainen, jonne jengi matkasi kauempaakin bailaamaan viikonlopuksi. Helsingissä KY ja Hesari olivat sellaiset kovat jutut myös.

Sinisalo pääsi tutustumaan kasarilla myös maailman hienoimpiin yökerhoihin.

- 80-luvulla kun pääsi ensimmäistä kertaa Lontoossa Hippodromeen, niin silloin oli suomipoika ihmeissään. Se oli jo jotain niin isoa, että sitä ei voinut käsittää. Esimerkiksi dj:llä oli lämppäri ja valoshow kasvoi sitä myötä, mitä pidemmälle ilta eteni.

Sinisalon mukaan yöelämä on muuttunut täysin ja vielä 80-luvulla diskoissa hengailtiin "huvikseen" ja vietettiin aikaa.

- 80-luvulla diskot eivät saaneet olla auki kuin puoli kahteen ja yhdeltä tuli valomerkki. Diskot olivat meille sellaisia kerhohuoneita, jonne kokoonnuttiin viikollakin juomaan kahvia ja limua ja näkemään ystäviä.

- Tuohon aikaan ei myöskään ollut radiokanavia, joten tiskijukat olivat ne, jotka toivat uusia biisejä Suomeen. Sitä saattoi mennä diskoihin ihan vain sen takia, että sai kuulla uusia biisejä.

Salsa Sinisalo etsii kovinta 80-luvun discoa. (kuva: Emmi Moilanen)

Sinisalo aloitti työt tiskijukkana 80-luvulla ja kiersi paljon maailmaa. Mies paljastaakin, että on tavannut monia supertähtiä.

- Aikoinaan tiskijukkien maailmanmestaruuskisoissa tapasin Rick Astleyn ja Lisa Stansfield nojaili olkapäähäni jatkoilla ja pyysi tulta. En edes tunnistanut Lisaa ennen kuin ystäväni asiasta kertoi, Sinisalo nauraa ja jatkaa

- James Brownille moikkasin Royal Albert Hallissa jatkojen takahuoneessa. Lasken sen tapaamiseksi, kun siinä oli vain yksi turvamies välissä ja minä moikkasin Brownille, mutta hän ei minulle! Harmi, että tuohon aikaan ei ollut kännykkameroita, että olisi voinut tallentaa muistoiksi erilaisia mahtavia hetkiä.

Voice.fi ja Kasari ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Suomalaisjuontaja Salsa Sinisalo muistelee lämmöllä 1980-lukua - tapasi lukuisia supertähtiä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat