Kuva: All Over Press

Hohdon kuvauksissa koeteltiin mielenterveyttä - Shelley Duvall, 71, antoi harvinaisen haastattelun

14.02.2021 15:15 - Senja Rapila

Hohto on kauhuelokuvien klassikko vuodelta 1980.

Näyttelijä Shelley Duvall, 71, muistetaan erityisesti Wendy Torrancen roolistaan Hohto-elokuvassa. Hän näyttelijä klassisessa kauhuelokuvassa yhdessä Jack Nicholsonin kanssa. Ennen Hollywood Reporterin saamaa haastattelua Duvall nähtiin viimeksi julkisuudessa vuonna 2016.

Nyt Duvall on kertonut rehellisesti, että Hohdon kuvaaminen ei ollut hänelle mieluisa kokemus. Hänen mukaansa kuvauspäiviin sisältyi paljon ahdistusta ja itkua. Elokuvaohjaaja Stanley Kubrickin elokuvassa nimittäin piti heittäytyä täysillä rooliin tai muuten mies ei ollut tyytyväinen otoksiin.

- Kubrick ei ole tyytyväinen mihinkään ainakaan ennen 35:ttä otosta. 35 otosta, juosten, itkien ja kantaen pientä poikaa... Ja se oli täyttä esitystä ensiotoksesta lähtien. Se on todella vaikeaa, Duvall kertoo.

Päästäkseen oikeanlaiseen tunnetilaan Duvall kertoo kuunnelleensa kuvauspäivinä paljon surullista musiikkia ja muistelleensa surullisia muistoja.

- Siinä pitää vain muistella jotain hyvin surullista, mitä elämän aikana on tapahtunut tai sitä, kuinka paljon ikävöi perhettä ja ystäviä. Jonkin ajan kuluttua kroppa kuitenkin protestoi vastaan ja sanoo, ettei sitä saisi enää tehdä. Ettei se halua itkeä joka päivä. Joskus pelkästään se ajatus sai minut itkemään, hän muistelee.

- Kun herää joka aamu niin aikaisin ja tajuaa, että pitää itkeä koko päivä suunnitellusti... saatoin alkaa vain itkemään. Ajattelin, etten pysty siihen. Silti tein sen. En tiedä kuinka. Jack sanoi minulle myös, ettei tiedä kuinka pystyin siihen. 

(kuva: All Over Press)

Hollywood Reporterin toimittaja katsoi Duvallin kanssa yhdessä kohtauksen, missä Nicholsonin esittämä hahmo yrittää käydä käsiksi Wendy Torranceen. Samalla Duvall heiluttaa kohtauksessa pesäpallomailaa, ettei tähän pääse käsiksi. Kyseinen kohtaus kuvattiin yhteensä 127 kertaa. Haastattelussa paljastetaan, että Duvall purskahti itkuun videon katsomisen aikana.

- Kuvasimme tätä kolmen viikon ajan, joka päivä. Se oli todella vaikeaa. Jack oli niin hyvä, todella pelottava. Voin vain kuvitella kuinka monet naiset joutuvat kokemaan oikeasti tällaista.

Duvall ei ole työskennellyt vuoden 2002 jälkeen enää elokuva-alalla. 

Lue myös: Priyanka Chopran nenäleikkaus epäonnistui pahasti - sai sen vuoksi potkut kahdesta elokuvasta

Lue myös: Katherine Heigl paljasti käyttävänsä yksityiselämässään eri nimeä

Lue myös: Kevin Hartin työntekijä varasti näyttelijältä yli 990 tuhatta euroa - 'Eli fantasioitaan todeksi'

Lähde: Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat