Kuva: Samuli Vienola

Brädi ja Tuomas Kauhanen aloittavat oman erikoisohjelman - "Täytämme tyhjiön radiokentässä"

18.02.2021 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Blueprint-ohjelma alkaa Basso-radiokanavalla 4. maaliskuuta.

Suomalaisen rap-muusikin sanansaattajat Brädi ja Tuomas Kauhanen lyövät hynttyyt yhteen ja aloittavat Basso-radiokanavalla oman erikoisohjelman.

Blueprint on amerikkalaisen rap-musiikin erikoisohjelma, jonka musiikillinen tarjonta painottuu 90-luvun puolivälin ja 2000-luvun alun materiaaliin, eli juontajiensa sanoin "jenkkirapin kulta-aikaan".

- Pikkulinnut kertoivat, että nimeni oli pyörinyt talon sisällä, mahdollisen oman ohjelman suhteen. Kävimme neuvotteluja ja koin, että studiossa olisi mukava olla partneri, ja tähänhän Kauhanen sopi kuin nakutettu, kun studiokemiat olivat jo Sonnin Taacca -podin pohjalta olemassa. Olemme toki myös hyviä ystäviä ja musamieltymyksemme kohtaavat, Brädi kertoo Voice.fi:n haastattelussa

Brädi sanoo, että rakastui itse rap-musiikkiin jo 80-luvulla.

- Sanoisin, että 80-luvun loppupuolella. En oikein muista, miten ja miksi, mutta vuonna 1988 osasin pyytää Jenkkeihin matkustaneelta kummitädiltäni tuliaisiksi ”amerikkalaista räppiä”. Sain On the Rap Tip -kokoelmakasetin, jolla taisi olla ikäänkuin vuoden parhaat jenkkibiisit. Se oli aika hyvä räppikylpy, sillä kassu sisälsi kaikenlaista matskua NWA:sta De La Soulin kautta Slick Rickiin.

Kauhasen tajunnan taas aikoinaan räjäytti tuttu klassikko.

- Coolion Gangsta's Paradise -kappale Levottoman Sielut -elokuvassa oli varmaan se hetki kun se kolahti. Siitä sitten etsin kaiken mahdollisen räpin käsiini, Kauhanen muistelee.

(kuva: Samuli Vienola)

Ohjelma tulee Brädin omien sanojen mukaan täyttämään tyhjiön radiokentässä.

- Me tulemme täyttämään tyhjiön suomalaisessa radiokentässä, meidän mielestämme parhaan rap-aikakauden (1995-2010) biisien ja artistien osalta. Onhan se vähän outoa, ettei räpin parissa kasvaneet saa radiosta niitä Naseja, OutKasteja ja Rootseja, joiden kanssa ovat kasvaneet. Tähän tulee nyt raikas muutos!

- Tulossa siis meidän mielestämme parasta jenkkiräppiä ysäriltä ja 2000-luvulta! Kauhanen summaa.

Blueprint kuullaan Basson torstai-illoissa 4. maaliskuuta alkaen kello 18-20.

Voice.fi ja Basso ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kohteliaimmaksi räppäriksi tituleerattu Brädi: "Kiittää pitää myös silloin, vaikka ei olisi aihetta"

Lue myös: Räppäri Tuomas Kauhanen kertoo avoimesti masennuksestaan: "En antanut ihmisten hoitaa minua"

Kilpailut

Uusimmat