Kuva: Senja Rapila

"Mieluummin lopettaisin urani" - Arttu Wiskari ei halua muuttua, vaan olla oma itsensä

19.02.2021 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Wiskari voitti Iskelmä Gaalassa Vuoden miesartisti -palkinnon.

Arttu Wiskari, 36, valittiin Iskelmä Gaalassa vuoden miesartistiksi. Wiskari kertoo Iskelmän juontajan Satu Kotosen haastattelussa, että on palkinnosta otettu.

- Voittaminen on aina kivaa. Ei sitä kuitenkaan ajattele, että töitä tehdään palkintojen takia, mutta kyllähän tällaiset aina lämmittävät mieltä.

Wiskari pohtii haastattelussa myös koronavuotta 2020, jolloin hän julkaisi muun muassa Tässäkö tää oli? -hittikappaleen.

- Keikat tietenkin tyssäsi alkuvuodesta ja siinä jäätiin työttömäksi. Koko ajan olemme kuitenkin tehneet töitä musiikin parissa ja on ollut mahtavaa, kun biisit ovat soineet radiossa. Olemme Mökkitie Recordsilla tulleet vähän sellaisten isojen levy-yhtiöiden kilpailijaksi ja siinä on sellainen oma klanginsa.

Wiskari on julkaissut useita hittejä, saanut paljon palkintoja sekä on useammassakin eri kategoriassa ehdolla tämän vuoden Emma Gaalassa. Miehen mielestä ura menee sykleissä.

- Mikään ei ole muuttunut. Olemme jokainen vuosi julkaisseet uusia lauluja ja käyneet keikoilla. Ehkä jotkut ihmiset näkevät menestyksen eri tavalla, mutta me teemme tätä samaa, mitä aina. Ura menee sykleissä ja nyt tuntuu olevan suosiota, vaikka reseptiä ei olla mitenkään muutettu.

- Onhan niitä aikoja ollut, että joku biisi ei ole saanut menestystä, ja sitten ollaan mietitty, että mikä meni vikaan. Kaikille osuu niitä ohilaukauksia.

Kotonen kysyy myös haastattelussa, onko Wiskari tehnyt mitään tiettyä "itsepäistä" tekoa. Wiskari vastaa, että ei halua muuttaa itseään, jos se nyt on itsepäistä.

- Mun itsepäisyys on sitä, että olen se mitä olen enkä ole muuttanut mitään. Olen hyvin lähellä artistina sitä, mitä siviilissäkin. Sellainen "itsensä muuttaminen" ei kiinnosta yhtään, mieluummin lopettaisin urani.

Nyt tulevana viikonloppuna Iskelmällä vietetään Voittajien viikonloppua. Luvassa on muun muassa Iskelmä Gaalan voittopuheita sekä artistihaastatteluita. Samalla kuuntelijoita hellitään Vuoden Iskelmä 2020 -soittolistalla, joka pitää sisällään kolmekymmentä toinen toistaan hienompaa kappaletta. Soittolistan kappaleet ovat äänestäneet Iskelmän kuuntelijat.

Top 30 -lista soi Iskelmällä lauantaina 20.2. klo 8-11 sekä sunnuntaina 21.2. klo 16-19.

Voice.fi ja Iskelmä ova osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Arttu Wiskari palkittiin vuoden miesartistina Iskelmä Gaalassa: "Tuntuu mukavalta joskus voittaa"

Lue myös: Arttu Wiskari kärsii korvaongelmista - "Lääkärit eivät voi asialle paljoa tehdä"

Kilpailut

Uusimmat