Kuva: Mikko Räsänen

Hanna Pakarinen sairasti koronan vuosi sitten, kertoo oireistaan: "Oksennuksen mukana tuli verta"

15.03.2021 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pakarinen sairasti koronan vuosi sitten.

Koronapandemia on ollut seuranamme noin vuoden ajan. Viime vuoden maaliskuussa todettiin meillä Suomessakin ensimmäiset tartunnat ja siitä alkoi monella tapaa uudenlainen elämä etätöineen ja muine rajoituksineen.

Yksi koronan sairastaneista on muusikko Hanna Pakarinen, 39, joka jakoi herättelevän vuosipäiväkirjoituksen aiheesta omalla Instagram-tilillään. Julkaisun mukaan kaikki alkoi vilunväreillä ja pian kuume nousikin jo yli 38 asteen. Kuumeen lisäksi Pakarinen kertoi kärsineensä pahasta olosta. 

"4. päivä: Pahaolo jatkuu eikä tunnu lähtevän millään pois. Muistan haaveilleeni pahoinvointilääkkestä, jota aikoinaan synnytyssairaalassa sain. Se oli hieno lääke. Kuume edelleen yli 38. Päätän, että huomenna soitan lääkärille. 

"Päivä 5: Oksennuksen mukana tuli verta. Päätin, että en yritä helpottaa oloa noin koska se ei edes parane tuolla tavalla ja alkoi vähän pelottaa. Soitan terveyskeskukseen, pääsen hoitajalle mutta lääkäriä ei mahdollista kuulla/tavata. ”Ootko ollu ulkomailla? Oireet ei viittaa koronaa. Soita parin päivän päästä jos olo ei parane.”

Pakarisen mukaan tuolloin iski pieni epätoivo. Lääkkeet alkoivat loppua niin kotoa kuin lähiapteekistakin. Kuudentena päivänä Pakarinen pystyi kertomansa mukaan syömään pelkästään jäätelöä. Sairastelun jatkuessa myös hengittämisestä alkoi tulla yhä vaikeampaa. 

"Haju- ja makuaisti pysyi poissa kuutisen viikkoa. Sain tuohon perään poskiontelon tulehduksen ja kyllä se yskäkin sieltä myös tuli. Tunsin itteni terveeksi toukokuun puolella ja kesäkuussa uskalsin jo lenkille," Pakarinen kertoo.

Pakarisen korona oli niin sanotusti lievä, sillä hän ei joutunut sairaalahoitoon. Hän kuitenkin toteaa, ettei todellakaan halua kokea samaa uudelleen ja kehottaakin kaikkia hankkimaan rokotuksen.

Myöhemmin selvisi, että Pakarinen oli saanut oman tartuntansa aviomieheltään, joka sairasti koronan oireettomana. 

"Se ei ole normiflunssa, tämä oli jotain sellaista mitä en ollut koskaan aiemmin kokenut. Selvisi sitten myöhemmin, että Ristolla se oli tosi lievänä/oireettomana ja sai sen töistä aikana, kun ei vielä kukaan osannut arvata että virus myllersi jo kansan keskuudessa.

Välillä mietin, että onko virus tehnyt pysyvää hallaa. Se selviää sitten joskus myöhemmin, kun saadaan tutkimustietoa maailmalta, totesi kuukausi sitten lääkäri miulle kun asiasta jutusteltiin.
Pysykää kotona, peskää käsiä, käyttäkää maskia ja ottakaa rokote. Korona on ihan perseestä," hän päättää kirjoituksensa.

Koko julkaisun kommentteineen pääset katsomaan alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä.

Lue myös: Hanna Pakarinen synnytti esikoisensa: ”Miun elämäni miehet”

Lue myös: Hanna Pakariselta hauska muisto Idolsiin hakemisesta: "Kuulin, että sillä oli suuri merkitys"

Kilpailut

Uusimmat