Kuva: AOP

Netflix tekemässä diilin yllättävän hittielokuvan kahdesta jatko-osasta - arvo yli 400 miljoonaa

01.04.2021 19:15 - Roy Kokkonen

Kyseessä on yksi suoratoistopalveluiden historian rahakkaimmista diileistä.

Vuonna 2019 ilmestynyt rikosmysteeri Veitset esiin - kaikki ovat epäiltyjä (Knives Out) oli suuri menestys. Rian Johnsonin elokuvan pääosissa nähtiin muun muassa Daniel Craig, Ana de Armas ja Chris Evans.

Deadlinen tietojen mukaan suoratoistopalvelu Netflix on solmimassa sopimusta elokuvan kahdesta jatko-osasta. Kyseessä olisi yksi suoratoistopalvelujen historian suurimmista kaupoista, sillä diilin kerrotaan olevan yli 400 miljoonan dollarin, eli noin 340 miljoonan euron arvoinen.

Jatko-osista olivat kiinnostuneet myös Apple ja Amazon, joten elokuvantekijöillä oli varaa valita rahakkain sopimus. Suunnitelmat ovat edenneet kaikessa hiljaisuudessa jo pitkälle - ensimmäisen jatko-osan kuvaukset alkavat jo kesäkuun lopussa ja roolitusta tehdään parhaillaan.

Ensimmäisen elokuvan näyttelijöistä ainakin Daniel Craig tulee uusimaan roolissa. Ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Rian Johnson jatkaa myös elokuvasarjan parissa. 

Alkuperäisen elokuvan menestys ja ylipäätään sen toteutuminen olivat kiinni sattumasta. Kun Danny Boyle jätti 007 No Time To Dien ohjaajan pestin, tuotanto pysähtyi, kunnes Cary Joji Fukunaga saatiin kuvioihin. Johnson näki paikkansa ja onnistui tekemään Veitset esiin -elokuvan valmiiksi sillä välin, kun Bond-elokuvan tuotanto seisoi.

Lue myös: Daniel Craig saneli tiukan ehdon Bond-roolille - "En voi tehdä sitä"

Lue myös: Miksi Bond-leffojen välissä on kulunut viisi vuotta? Daniel Craig paljastavassa haastattelussa

Lähde: Deadline

Kilpailut

Uusimmat