Kuva: AOP

Nomadland oli Oscar-gaalan suuri voittaja - miten ja milloin leffan voi nähdä Suomessa?

26.04.2021 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Nomadland tulee nähtäväksi Disney+-suoratoistopalveluun.

Nomadland-elokuva oli vuoden 2021 Oscar-gaalan suuri voittaja. Draamaelokuva nappasi parhaan elokuvan pystin, ja sen ohjaaja Chloé Zhao voitti parhaan ohjaajan palkinnon ja teki samalla historiaa. Lisäksi elokuvassa näyttelevä Frances McDormand voitti parhaan naispääosan palkinnon roolistaan.

Frances McDormand ja Chloé Zhao Oscar-pystiensä kanssa (kuva: AOP)

Nomadland kertoo työnsä menettäneestä Fernistä (McDormand), joka pakkaa omaisuutensa pakettiautoon ja lähtee elämään nykypäivän nomadina yhteiskunnan ulkopuolelle. Jo ennen Oscar-gaalaa elokuva oli saanut merkittäviä tunnustuksia. Se voitti Venetsian elokuvajuhlilla pääpalkinnon Kultaisen leijonan, ja se sai myös kaksi Golden Globe -palkintoa.

Nomadland sai rajoitetun Suomen-ensi-iltansa 26. maaliskuuta. Se on ollut nähtävillä joissain elokuvateattereissa koronarajoitusten puitteissa. Ensi-iltaviikonloppunaan elokuva keräsi Suomen teattereissa 400 katsojaa ja pääsi tällä lukemalla katsojatilastojen ykkössijalle. Elokuvan teatteriesitystiedot pääset katsomaan Nyt leffaan -sivustolta. Elokuvaa esitetään muun muassa Helsingissä, Mikkelissä, Vaasassa ja Kemissä.

Nomadland tulee katsottavaksi Disney+-suoratoistopalveluun perjantaina 30. huhtikuuta. Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Lue myös: Halle Berry, 54, nähtiin Oscar-gaalassa uudessa hiustyylissä - look hurmasi fanit täysin

Lue myös: Oscareissa tehtiin historiaa - parhaan ohjaajan palkinto ensimmäistä kertaa ei-valkoiselle naiselle

Lähteet: Suomen elokuvasäätiö, Nyt leffaan

Kilpailut

Uusimmat