Kuva: AOP

Daniel Radcliffen vanhemmat olivat huolissaan Harry Potter -roolista - syy varsin ymmärrettävä

13.05.2021 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Radcliffe aloitti Harry Potter -maailmassa jo ala-asteikäisenä ja kasvoi aikuiseksi elokuvasarjan aikana.

Ohjaaja Chris Columbus ja tuottaja David Heyman olivat mukana Harry Potter -elokuvien näyttelijävalintavaiheessa, ja muistelevat, kuinka nimikkorooliin valittu Daniel Radcliffe, 31, teki heti vaikutuksen.

- Danielin esityksissä oli mukana jo jotain uskomatonta magiaa ja syvyyttä ja pimeyttä, jota muilla ei ollut. En ollut koskaan nähnyt sen ikäisissä lapsissa vastaavaa. Tiesimme heti, että olemme löytäneet kantavan voiman, kunhan rohkeus kameran edessä kasvaa, Columbus kertoi Cheatsheet-julkaisun mukaan.

Harry Potter -maailman luoja, kirjailija J.K Rowling rakastui myös Radcliffeen ja piti häntä kuin omana poikanaan. Radcliffen vanhemmat taas olivat hieman epävarmoja siitä, haluavatko lapselleen roolia velhomaailmasta. Vanhemmat pelkäsivät, että ala-asteikäiselle Harry Pottereista tuleva kuuluisuus voi olla liikaa käsiteltäväksi.

- Sanoimme Danielin isälle, että haluamme suojella poikaa ja pidämme hänet turvassa. Herra Radcliffe ymmärsi tämän lopulta ja antoi pojalleen mahdollisuuden elokuvissa. Ymmärrämme täysin huolen, sillä kuka vanhempi ei olisi huolissaan siitä, että lapsesta tulee nuorella iällä maailmantähti? Columbus sanoi.

Harry Potter: Page to Screen -julkaisun mukaan Radcliffe oli ollut kylvyssä kun sai tietää roolistaan.

- Puhelin soi ja isäni juoksi luokseni ja sanoi, että olen saanut roolin. Se oli hieno hetki ja luulen, että itkin jopa ilosta. Saatoin myös läiskytellä vettä, Radcliffe nauroi.

Lue myös: Harry Potter -fanit hieraisivat silmiään - tuttu hahmo nähtiin yliopiston tiedotteessa

Lue myös: Huhut käynnistyivät: Harry Potter kääntymässä tv-sarjaksi?

Lue myös: Harry Potter -elokuvista tuttu Helen McCrory on kuollut - kollegat muistelevat

Lähde: Cheatsheet

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat