Kuva: AOP

Ahdistelusta syytetyn Kevin Spaceyn ura ei olekaan ohi - valittiin näyttelijäksi pedofiilielokuvaan

26.05.2021 17:15 - Roy Kokkonen

Kevin Spacey ura romahti vuonna 2017 seksuaalirikossyytteiden myötä. Nyt hänet on valittu rooliin pieneen italialaiselokuvaan, joka kertoo miehestä, jota epäillään pedofiiliksi.

Oscar-palkitun näyttelijä Kevin Spaceyn, 61, uran uskottiin olevan jo ohi, kun häntä vastaan nostettiin useita syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta neljä vuotta sitten. Nyt hänet on kuitenkin valittu rooliin italialaiselokuvaan L'uomo Che Disegno Dio. Asiasta uutisoi muun muassa Variety ja The Sun.

Spacey esittää elokuvassa poliisia, joka alkaa tutkimaan pedofiliasta syytettyä sokeaa miestä.

Elokuvan ohjaa Franco Nero, jonka kenties tunnetuin työ on spagettiwestern Django vuodelta 1966. Kuvausten on määrä alkaa lähiviikkoina Italiassa.

Nero totesi CNN:n haastattelussa, että ei välitä Spaceyn ahdistelukohusta ja pitää syytöksiä valheena.

– Valitsin hänet rooliin, koska hän on loistava näyttelijä.

Kevin Spaceyn pitkä ura Hollywood-tähtenä tuhoutui vuonna 2017, kun häntä vastaan nostettiin useita syytteitä seksuaalirikoksista. Hänet erotettiin House of Cards -sarjasta kohun seurauksena. Edellisen kerran hän on näytellyt vuonna 2018 ilmestyneessä elokuvassa Billionaire Boys Club, joka oli kuvattu ennen kuin syytökset tulivat julki.

Kymmenet miehet ovat syyttäneet näyttelijää eri seksuaalirikoksista, joiden väitetään tapahtuneen, kun Spacey työskenteli lontoolaisessa Old Vic -teatterissa. Lisäksi häntä on epäilty muistakin ahdistelutapauksista. 

Spacey on kiistänyt syyllisyytensä kaikissa tapauksissa. Syytteet ovat kuivuneet kasaan oikeudessa, eikä Spaceyta ole tuomittu.

Lue myös: Missä on Kevin Spacey? Kukaan ei ole nähnyt Oscar-voittajaa yli vuoteen

Lue myös: Kevin Spaceyn ahdinko syvenee - uutuusleffa tuotti avauspäivänä vain vähän yli 100 euroa

Lähteet: Variety, The Sun

Kilpailut

Uusimmat