Kuva: Shutterstock

Haluatko menestyä Tinderissä? Asiantuntijoiden 4 parasta vinkkiä houkuttelevan profiilin luomiseen

10.06.2021 10:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kaipaako profiilisi päivitystä? Asiantuntijat neuvovat, kuinka nappaat hyvät matchit Tinderissä.

Ihmetteletkö missä kaikki hyvät matchit luuraavat? Jos tuntuu, että Tinderisi on vaipunut hiljaiseloon, on aika tarkastella kaipaisiko profiilisi hieman päivitystä. Deittailuvalmentaja Erika Ettin kertoi Elite Dailylle parhaat vinkkinsä kiinnostavan Tinder-profiilin tekemiseen.

- Ensivaikutelmat ovat kaikki kaikessa deittisovelluksissa ja elämässä muutenkin. Jos haet unelmatyötäsi, niin hutaisetko hakemuksen? Se olisi sama juttu, Ettin kuvailee.

Ovatko nämä kohdat jo kunnossa profiilissasi?

1. Kirjoita esittelyteksti, joka herättää keskusteluja. Esittelyteksti on mainio tapa tiivistää alle 500 sanaan, kuka olet. Sitä ei Ettinin mukaan kannata haaskata kliseisiin. Hän ajattelee, että jos esittelytekstisi voisi olla kenen tahansa ventovieraan kirjoittama, se on liian geneerinen. Ettin neuvoo kirjoittamaan asioista, jotka tekevät sinusta sinut. Hänen mukaansa ei ole syytä tavoitella esittelytekstillä niinkään kaikkia käyttäjiä, vaan ennemminkin niitä, joiden kanssa todella on yhteisiä puheenaiheita ja kiinnostuksenkohteita. Esittelytekstissä voi myös tuoda esiin huumorintajuaan tai lopettaa tekstin johonkin kysymykseen, josta toisen käyttäjän on helppo aloittaa keskustelu.

2. Anna itsestäsi positiivinen vaikutelma. Asiantuntijoiden mukaan enemmän swaippauksia saavat iloiset ja hymyileväiset kuvat, kuin vakavat. Joka kuvassa ei tarvitse väläytellä pepsodent-hymyä, mutta se voi olla menestyksekästä edes jossakin kuvista. Esittelytekstissäkin kannattaa keskittyä positiivisiin seikkoihin, eikä esimerkiksi laatia listaa vaatimuksista kumppanille, jota etsii. 

3. Valitse kuvia, jotka esittelevät persoonaasi. Kiinnostuksen voi herättää lataamalla profiiliinsa kuvia, joissa osoittaa olevansa elementissään. Jos sinulla on vaikkapa jokin itsellesi merkityksellinen harrastus tai intohimon kohde, voit ladata kuvan, jossa puuhailet sen parissa. Tinderin oma sosiologi, Jess Carbino, kertoo myös, että tärkeää on näyttää kuvissa selvästi kasvonsa. Profiilikuvista voi siis suosiolla karsia tummat aurinkolasit taikka suuret kasvoja varjostavat päähineet. 

4. Älä paljasta profiilissasi ihan kaikkea. On parempi jättää profiilissa jotain myös arvailun varaan, koska se pitää uteliaisuutta yllä ja jättää mahdollisille keskustelun aloittajille myös jotain kysyttävää sinusta. Ettinin mukaan esimerkiksi tarkkoja työpaikkoja ei välttämättä ole syytä kertoa profiilissa. Hän myös muistuttaa, että liian yksityiskohtainen kuvaus voi olla myös turvallisuusriski. 

Lue myös: Tinderiin kehitettiin uusi turvallisuuteen tähtäävä toiminto - "Oletko varma?"

Lue myös: Ihmiset muistelevat kaameimpia Tinder-treffejään: "Hän vietti koko yön itkien sängyssäni"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat