Kuva: Lauri Kujanpää

65 vuotta täyttävä Pate Mustajärvi on kärsinyt ikäkriisistä: "Ollaan turhamaisempia kuin naiset"

08.07.2021 13:15 - Senja Rapila

Muusikko kertoo Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa, että suurin ikäkriisi iski viisi vuotta sitten kesken moottoripyörällä ajelun.

Muusikko Pate Mustajärvi täyttää tällä viikolla 65 vuotta. Hän on kertonut Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle, että hän on kokenut jo tähän ikään mennessä ikäkriisejä. 

- Minulla oli hirvittävä ikäkriisi viisi vuotta sitten, kun menin moottoripyörällä mökille ja yhdessä kohtaa piti hiljennellä vauhtia ja asfaltissa luki isolla 60. Tuijotin sitä ja ajoin seuraavalle huoltoasemalle puhaltelemaan, että ei jumalauta, Mustajärvi kertoo haastattelussa.

Kriiseily ei kuitenkaan kestänyt pitkään: yhden ison kahvin ja sämpylän nauttimisen verran, noin lyhyesti sanottuna. 

- Se kriisi kesti sellaisen 15 minuuttia. Sitten mietin siinä, että perkele, jalka nousee vielä monitorille ja nousee se vielä näköjään Triumphin satulankin yli, joten ei tässä vielä mitään hätää ole.

Mustajärvi toteaa myös, että  hänen mielestään ikäkriiseily on osa miesten elämää.

- Suomalaisella miehellä on jatkuva kuolemanpelko ja ikäkriisi koko ajan, ei minkään peilin ohi voi kävellä niin, ettei vilkaise. Ollaan paljon turhamaisempia kuin naiset.

Haastattelussa Mustajärvi keskustelee myös muun muassa tulevasta Lavarotat-kappaleesta, joka ottaa kantaa tapahtuma- ja kulttuurialan kokemaan vähättelyyn pandemia-aikana. Voit kuunnella koko jakson sunnuntaina Iskelmältä kello 13-16 tai jo nyt suoraan Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Klamydian jättihittiä ei ollut tarkoitus julkaista Suomessa - "Paska biisihän se on"

Lue myös: Popeda yllätti sateenkaarilakanallaan, nyt Pate Mustajärvi puolustaa homoja Ylen haastattelussa

Lue myös: Pate Mustajärvi lapsuudestaan: 'Täysin päinvastainen kuin yleensä ajatellaan'

Kilpailut

Uusimmat