Kuva: AOP

Rap-tähti DaBaby poisti anteeksipyyntönsä Instagramista - taustalla suuri homofobiakohu

09.08.2021 17:15 - Iiro Myllymäki

DaBaby pyysi anteeksi homoseksuaaleja loukkaavia kommenttejaan, mutta nyt anteeksipyyntö on poistettu.

Rap-artisti DaBaby, oikealta nimeltään Jonathan Lyndale Kirk, 29, on poistanut Instagramista homofobisiin kommentteihinsa liittyneen anteeksipyyntöpäivityksen. Kohu sai alkunsa, kun räppäri esiintyi Rolling Loud Miami -festivaalilla heinäkuun lopussa ja esitti loukkaavia kommentteja välispiikissään.

- Nostakaa kännykkänne valo ilmaan, jos ette tulleet tänne hivin tai aidsin saaneena tai jos teillä ei ole jotain muuta sukupuolitautia, joka tappaa kahdessa tai kolmessa viikossa, DaBaby puhutteli yleisöään.

- Jätkät, jos ette ime kyrpää parkkipaikalla, nostakaa kännykkänne valo ilmaan, DaBaby jatkoi myöhemmin.

Miehen puheet nostivat nopeasti kohun, ja kommentteja kritisoitiin homofobisina ja harhaanjohtavina. Hiviin on ollut jo pitkään saatavilla lääkitys, jonka ansiosta tartunnan saaneet voivat elää täyttä ja normaalia elämää. Aids on hoitamattoman hiv-tartunnan viimeinen vaihe, jonka aikana aloitettu lääkehoito voi vielä sekin palauttaa immuniteetin normaalille tasolle, kertoo Hivpoint. Sitkeiden ennakkoluulojen vastaisesti hiv ei ole pelkkien homomiesten tauti, ja tartunnan voi saada suojaamattoman seksin lisäksi myös veriteitse, ja hiv voi tarttua myös äidistä lapseen raskauden, synnytyksen tai imetyksen aikana.

Pyysi lopulta anteeksi

Maailmantähdistä muun muassa Madonna, Elton John ja DaBabyn kanssa työskennellyt Dua Lipa tuomitsivat miehen puheet. DaBaby ei ensin suostunut pyytämään kommenttejaan anteeksi, vaan jatkoi samalla linjalla Instagramin livelähetyksessään.

- Kaikki yleisössä nostivat kännykkänsä ilmaan, olivat he sitten heteroja tai homoja, koska edes homofaneillani ei ole mitään aidsia, DaBaby sanoi.

DaBabyn sanomisilla oli nopeasti konkreettisia seurauksia, sillä useampi festivaali pudotti miehen pois esiintyjistään. Tämän jälkeen DaBaby pyysi kommenttejaan anteeksi Instagram-päivityksellä.

”Arvostan niitä ihmisiä, jotka lähestyivät minua ystävällisyydellä ja tarjosivat minulle yksityisissä keskusteluissa viisautta, opetusta ja tiedonlähteitä. Sitä tarvitsin ja sitä sain. Haluan pyytää anteeksi HLBTQ+-yhteisöltä loukkaavia ja triggeröiviä kommenttejani. Pahoittelen virheellisiä kommenttejani hivistä ja aidsista, ja ymmärrän, että tietämys tästä aiheesta on tärkeää”, DaBaby kirjoitti anteeksipyynnössään.

Viikko anteeksipyyntöpäivityksen jälkeen päivitys on kuitenkin poistunut DaBabyn Instagram-tililtä kokonaan. Tiedossa ei ole, miksi päivitys on poistettu.

Lue myös: Dua Lipa kauhistui DaBabyn homofobisista kommenteista - "En tunnista ihmiseksi, jonka kanssa työskentelin"

Lähteet: Pitchfork, Vulture, Hivpoint

Kilpailut

Uusimmat