Kuva: AOP

Angelina Jolie liittyi Instagramiin ja julkaisi tärkeän kuvan: "Tämän kirjeen lähetti afganistanilainen tyttö"

23.08.2021 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Julkaisunsa yhteydessä Jolie kehottaa ihmisiä auttamaan.

Näyttelijä Angelina Jolie, 46, liittyi Instagramiin ja julkaisi heti alkajaisiksi erittäin tärkeän viestin, joka kuvastaa hyvin maailmaa kuohuttavaa Afganistanin tilannetta. 

Jolien ensimmäinen Instagram-julkaisu sisältää kuvan kirjeestä, jonka hänelle lähetti eräs nuori afganistanilainen nainen. 

"Tämä on kirje, jonka minulle lähetti teini-ikäinen tyttö Afganistanista. Tällä hetkellä ihmiset Afganistanissa ovat menettämässä mahdollisuutensa sosiaalisessa mediassa kommunikointiin ja itseilmaisun vapauteen. Siitä syystä minä jaan heidän tarinoitaan ja olen niiden ihmisten äänenä, jotka taistelevat ihmisoikeuksiensa puolesta ympäri maailman," Jolie kirjoittaa jakamansa kuvan yhteydessä.

Kirjoittamassaan kirjeessä tyttö kertoo kokemastaan pelosta.

"Olen nuori nainen. Asuin Afganistanissa ennen Talebanin hyökkäystä. Me kävimme töissä ja koulussa. Meillä oli vapautemme ja meillä oli mahdollisuus toteuttaa itseämme vapaasti. Nyt kaikki on toisin," tyttö aloittaa kirjeensä.

Kirjoituksessaan hän kertoo, etteivät ihmiset luota Talebanin sanoihin siitä, että asiat ovat muuttuneet, sillä menneisyys on heidän muistissaan liiankin hyvin. 

"Kouluun meneminen ei ole enää helppoa. Pelkään että koulu suljetaan kokonaan. Saattaa olla, että palaamme samaan tilanteeseen kuin missä olimme 20 vuotta sitten. Ehkä menetämme vapautemme jälleen."

Kirjeen voit lukea kokonaisuudessaan alta tai täältä

Julkaisun yhteydessä Jolie kertoo itse olleensa Afganistanin rajalla kaksi viikkoa ennen 9/11-iskuja. Siellä hän tapasi Talebania paenneita pakolaisia.

"On tuskallista katsoa, kuinka afganistanilaiset joutuvat jälleen pakenemaan maastaan pelon ja epävarmuuden vuoksi. Ajan, rahan ja verenvuodatuksen kuluttaminen tämän saavuttamiseksi on epäonnistuminen, jota on vaikea ymmärtää," Jolie toteaa ja viittaa siihen, miten kymmenet tuhannet afganistanilaiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elävät pelossa sen jälkeen, kun Yhdysvallat veti joukkonsa maasta ja Taleban sai vallan. 

"Minä en kuitenkaan käänny pois. Etsin edelleen tapoja auttaa. Ja toivon, että sinä olet mukana," Jolie toteaa kirjoituksensa lopuksi.

Jolien julkaisu on saanut miljoona tykkäyksiä sekä lukuisia kommentteja.

"Olet täydellinen esimerkki ihmisyydestä ja myötätunnosta. Rakastan sinua."

"Sinä todellakin muutat maailmaa, kiitos siitä."

"Kiitos, että käytät tätä alustaa hyvän tekemiseen."

"Tervetuloa Instagramiin ja kiitos siitä, että annat äänesi heille, joilla sitä ei ole"

Näyttelijän uransa lisäksi Jolie tunnetaan hyvin humanitaarisesta työstään. Hän toimi YK:n pakolaisjärjestön hyvän tahdon lähettiläänä yli 10 vuotta. Huhtikuussa 2012 hänet nimettiin erityislähettilääksi. 

Lue myös: Avioeron jälkeiset vuodet ovat olleet rankkoja Angelina Jolielle - kertoo rehellisesti tunteistaan

Lue myös: Angelina Jolie paljasti koskettavan tarinan Shiloh-tyttären nimen takaa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat