Kuva: AOP

Moderni perhe -tähti Sofia Vergaralla todettiin syöpä 28-vuotiaana: "Yritin olla panikoimatta"

24.08.2021 16:15 - Senja Rapila

Nyt 49-vuotiaalla Sofia Vergaralla todettiin vajaa kolmekymppisenä kilpirauhassyöpä.

Moderni perhe -tähti Sofia Vergara, 49, on kertonut tuoreessa haastattelussa, että miltei kaksi vuosikymmentä sitten häneltä löydettiin syöpäkasvain.

- Kävin 28-vuotiaana lääkärin rutiinitarkastuksessa ja hän löysi möykyn kaulastani. He tekivät paljon testejä ja lopulta kertoivat, että minulla on kilpirauhassyöpä, Vergara paljastaa.

Tilanne oli Vergaran mukaan shokeeraava, mutta hän onnistui suhtautumaan asiaan järki edellä.

- Kun olet nuori ja kuulet sanan syöpä, mielesi menee niin moniin eri paikkoihin. Yritin olla panikoimatta ja sen sijaan päätin opiskella enemmän aiheesta. Luin jokaisen kirjan ja selvitin kaiken, minkä pystyin.

Vergara kertoo, että hän oli kuitenkin yksi niistä onnekkaista, joilta kasvain löydettiin tarpeeksi ajoissa. Näyttelijä kiitteli haastattelussa vuolaasti lääkäreitään, jotka mahdollistivat paranemisen.

Duodecim-sivusto kertoo, että kilpirauhassyövän ilmaantuvuus on lisääntynyt viime vuosikymmeninä maailmalla. Suomessa diagnooseja tehdään vuosittain noin 350. Naisilla sairaus on 2-4 kertaa yleisempi kuin miehillä.

Sofia Vergara tunnetaan parhaiten Glorian roolistaan huippusuositussa Moderni perhe -sarjassa. (kuva: AOP)

Olemme kertoneet aiemmin, kuinka Vergaran Los Angelsin koti joutui ilkivallan kohteeksi ja talo koki kymmenien tuhansien eurojen vauriot. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Lue myös: Moderni perhe -tähti Nolan Gouldin hurja muodonmuutos - luopui alkoholista ja alkoi treenaamaan

Lue myös: Ariel Winter ei saanut kutsua Moderni perhe -eväsretkelle - kettuili kollegalleen somessa

Lähde: E! Online, Duodecim

Kilpailut

Uusimmat