Kuva: AOP

Me Naiset: Maria Veitolan työt loppuivat raskauteen - "Rohkeuteni ei riittänyt yrittämään toista lasta"

25.08.2021 16:45 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Maria Veitola ei osannut haaveilla äidiksi tulosta, mutta se olikin yksi merkittävimmistä kokemuksista.

Toimittaja Maria Veitola, 48, nähdään pian taas yökyläilemässä kun Yökylässä Maria Veitolan uusi kausi alkaa syyskuussa. Kyseinen sarja ei suinkaan ole Veitolan ensimmäinen oma ohjelma, sitä ennen hän juonsi omaa talk showtaan, joka kuitenkin haudattiin Veitolan alettua odottaa esikoistaan. 

Veitola kertoo Me Naisten haastattelussa, että hänet oli helppo freelancerina korvata vain lennosta toisella, kun Veitola alkoi odottaa poikaansa. Veitola onnistui pääsemään takaisin työelämään, mutta kertoo, että ei uskaltanut enää ottaa riskiä toista kertaa toisen lapsen kohdalla. 

- Freelancerina ja yksinyrittäjänä minulla ei ole ollut kestäviä rakenteita turvana tai ihmisiä sanomassa, että tervetuloa takaisin. Minut voidaan vaihtaa lennosta toiseen, enkä ole uskaltanut testata ammatillista haluttavuuttani uudelleen.

Veitola kertoo olevansa lapsen saamisesta hyvin onnellinen, mutta kokemus osoitti myös, että hänen oli mahdollista saada vain yksi asia kerrallaan.

- Kokemus oli niin traumatisoiva, ettei vahvuuteni tai rohkeuteni ole riittänyt yrittämään toista lasta, Veitola kuvailee.

Veitola ajatteli pitkään, ettei lapsen hankkiminen ylipäätään kuulunut hänen suunnitelmiinsa. Hän kertoo vältelleensä tilannetta myös valitsemalla seurustelukumppaneita, jotka eivät halunneet lasta. Lapsen saaminen on Veitolan mukaan kuitenkin ollut yksi merkittävimmistä kokemuksista, vaikkei hän siitä etukäteen osannutkaan haaveilla.

- Elämä on tuonut eteeni hyviä asioita, joista en ollut edes osannut unelmoida. Vanhemmuuden kokemus on ollut yksi merkittävimmistä, vaikka en koskaan haaveillut siitä, että minulla olisi lapsi.

Yökylässä Maria Veitolan seitsemäs kausi käynnistyy 2. syyskuuta MTV-palvelussa. 

Lue myös: Maria Veitola pujahtaa pian taas pyjamaan - paljasti, mitä tehtäisiin yökylässä hänen itsensä luona

Lue myös: Maria Veitola juhli parisuhteensa vuosipäivää - "Henkilökohtainen ennätys"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat