Kuva: AOP

Lehdessä julkaistu pilakuva sai Reese Witherspoonin itkemään - "Se oli niin loukkaava"

31.08.2021 14:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijän mielestä karikatyyrikuva oli vähättelevä.

Näyttelijä Reese Witherspoon, 45, on muistellut suhtautumistaan hänestä tehtyyn pilakuvaan vuodelta 2015. Nainen kertoo We Are Supported By -podcastissa seksistiseksi tulkittavasta, Time-lehdessä julkaisusta pilakuvasta, jossa hänet nähtiin yhdessä näyttelijäkollegoiden Gwyneth Paltrow’n, Blake Livelyn, Jessica Alban ja Lauren Conradin kanssa. Kuvassa tähdet on photoshopattu keittiöön kotiaskareita tekemään, ja Witherspoonin yllä on essu ja kädessä imurinvarsi. Kyseisessä lehtiartikkelissa käsiteltiin Hollywood-tähtien ryhtymistä yrittäjiksi.

- Olin juuri aloittanut vaatetusbisneksessä, ja Gwyneth kasvatti Goop-yritystään. Blake Lively ja Jessica Alba olivat aloittaneet yrittäjinä. Meistä tehtiin karikatyyri, Witherspoon muistelee podcastissa.

Kuvan pääsee katsomaan tästä linkistä.

Nainen muistelee, että hänen reaktionsa kuvaan oli voimakas.

- Se koko juttu oli niin loukkaava, että purskahdin itkuun.

Witherspoon sanoo, että Time pyysi myöhemmin kuvaa anteeksi. Hänen mielestään kyseessä on hyvä esimerkki laajemmasta seksismistä ja tasa-arvon ongelmasta.

- Tästä ei ole edes kymmentä vuotta, vaan vuosi oli 2015. Olimme päättäneet, että ryhdymme yrittäjiksi ja laitamme omat rahat, oman aikamme ja oman maineemme likoon ja yritämme tehdä jotain, mitä George Clooneyn ja Robert De Niron kaltaiset ihmiset olivat tehneet - ja sitten meitä ivattiin siitä, Witherspoon sanoo.

Naisen mielestä pilakuva oli selvästi vähättelevä.

- Se viestittää tytöille, että jos on menestynyt yhdellä alalla, ei voi menestyä toisella.

Reese Witherspoon on vaatealan lisäksi toiminut yrittäjänä myös viihdealalla. Hän perusti oman tuotantoyhtiönsä Hello Sunshinen, joka on tuottanut muun muassa Big Little Lies -sarjaa ja Gone Girl -elokuvan. Witherspoon myi menestyvän bisneksensä hiljattain lähes miljardilla dollarilla.

- Löysin tarkoitukseni siitä, että naisia arvostetaan tekijöinä, ja että voimme kertoa omat tarinamme omilla äänillämme, Witherspoon sanoo.

Lue myös: Reese Witherspoon myi yrityksensä jättisummalla - "Olen nähnyt tehtävämme vaikutuksen"

Lue myös: Reese Witherspoon jakoi harvinaisen yhteiskuvan vanhimman tyttärensä kanssa - "Näytätte siskoilta"

Lähteet: Daily Mail, Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat