Kuva: AOP / Matti Raivio

Samu Haber pelkäsi jääkiekkoilija Siim Liivikin kovia puheita - "Nyt lähtee henki"

11.09.2021 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Siim Liivikistä on julkaistu elämäkertakirja Fuck You Liivik, jossa Liivikin hyvä ystävä Samu Haber muistelee kaksikon "kuumottavaa" kohtaamista.

Siim Liivik, 33, on tunnettu varsinkin kattavasta urastaan jääkiekon parissa. Nyt miehen värikäs elämä on tiivistetty yksien kansien väliin, sillä Liivikin elämäkertakirja Fuck You Liivik on julkaistu Siltala-kustantamon kautta. Kirjoittana on toiminut Aki Ollikainen.

Liivik on pelannut intohimoisesti jääkiekkoa lähes koko elämänsä ja ajatus pidemmästä urasta tuli, kun Liigan ovet alkoivat avautua. Liivikistä tulikin hyvin värikäs jääkiekkoilija ja mies sanoo, että pelaajan on osattava myös viihdyttää.

Vaikka varsin rajujakin tappeluja on jäällä tapahtunut, muun muassa Jarkko Ruudun kanssa, jossa kirjan mukaan Ruutu sylkäisi verta Liivikin päälle, ovat välit kunnossa joka suuntaan.

- Sanoihin pitää aina vastata, mutta peli on aina peliä eivätkä ne jutut ole henkilökohtaisia. Kaikki haluaa voittaa ja vain yksi joukkue voi tehdä sen, hyväntuulinen Liivik kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Lopullinen idea elämäkertakirjaan tuli Liivikin hyvän ystävän, Sunrise Avenue -keulakuva Samu Haberin, kautta.

- Tämä ajatus on muhinut jo vuosia, sillä matkan varrella on tapahtunut niin paljon. Vuonna 2018 ystäväni Samu Haber tuli luokseni käymään Itävaltaan ja hänellä oli silloin oma kirjaprojektinsa kesken. Pohdimme yhdessä, että pitäisikö minunkin nyt tehdä tämä.

- Laitoin sitten nauhurin päälle pelimatkoilla ja kotona ja kerroin siihen elämästäni. Kun tulin Suomeen, niin kävimme eri kustantamoissa ja Siltala oli vaihtoehdoista mielenkiintoisin.

(kuva: Siltala)

Vuonna 2010 Samu Haberin kasaama Sunrise Avenue -joukkue kohtasi jääkiekko-ottelussa HIFK:n, jossa Liivik pelasi. Vielä tuolloin kaksikko ei tuntenut toisiaan, joten Liivik antoi varsin koviakin kommentteja julkisuudessa siitä, että aikoo taklata Haberin kentällä. Taklausta ei kuitenkaan lopulta toimitettu.

"Mä lähdin sentterinä hakeen sitä kiekkoa, kun meidän puolustajat jostain syystä jähmettyivät paikoilleen. Siim huusi, että nyt tulee! Sitten kuului hokkareiden ääni. Ei saatana, nyt lähtee henki, ajattelin. Elämä vilisi silmien edestä. Ehdin vähän ennen Siimiä maalin taakse, huitaisin kiekon nopeasti jonnekin ja sitten suljin silmäni ja valmistauduin sen hullun taklaukseen. Siim luisteli mun ohi ja kopautti polvisuojiin ja virnisti visiirinsä takaa", Haber kuvailee tilannetta kirjassa.

Kyseisen pelin jälkeen Haber ja Liivik alkoivat ystävystyä ja ystävyys on vakaalla pohjalla nykypäivänäkin.

- Tuo oli sellaista perinteistä mediapeliä. En tietenkään lähde ketään ajelemaan höntsäpelissä, mutta oli hauskaa, että se oli Samulle noin kuumottava tilanne ja hän muistaa sen edelleenkin, Liivik hymyilee.

- Samu on ollut paljon mukana ja on HIFK-fani. Nykyään Samu on myös meidän koiramme kummi!

Samu Haber. (kuva: AOP)

Häissä ja Märkä-Simo

Siim Liivik sai vuonna 2011 valtavasti huomiota, kun hän esiintyi JVG:n jättihittikappaleella Häissä nimellä Märkä-Simo. Liivik sanoo, että hitin ansiosta ihmiset alkoivat tunnistamaan häntä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

- Tuohon aikaan tuli myös sosiaaliset mediat ja ihmisten kiinnostus meikäläistä kohtaan nousi selvästi. Mutta se huomio ei ollut mitenkään outoa, sillä lätkässäkin olin jo julkisuuden henkilö. Missään vaiheessa ei ollut pelkoa, että miten se suurempi huomio käsitellään.

Musiikki on aina ollut Liivikin elämässä mukana.

- Isäpuoleni oli punkkari ja olin paljon bäkkäreillä. Sain riehua festareilla ja suvussa oli paljon muusikoita. Musiikki on ollut todella tärkeä ja inspiroiva osa tätä elämää.

- En koskaan itse asiassa haaveillut olevani palomies tai edes lätkänpelaaja. Halusin aina olla rocktähti. Koin samaa pelaamisen aikana, sillä olin sielläkin viihdyttämässä, ja nautin siitä paljon, Liivik päättää.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Samu Haberista julkaistaan elämäkerta - "En ole koskaan ennen ollut näin hermostunut"

Lähde: Fuck You Liivik, Aki Ollikainen, Siltala

Kilpailut

Uusimmat