Kuva: AOP

Hittiräppäri Akon väitti, että rikkailla on enemmän ongelmia kuin köyhillä - tarkentaa nyt sanomisiaan

05.10.2021 13:15 - Iiro Myllymäki

Akonin mielestä menestys ja vauraus kätkevät monesti taakseen suuria ongelmia.

Muun muassa takavuosien Lonely- ja Smack That -hiteistä tunnettu räppäri ja levypomo Akon, 48, herätti syyskuussa paheksuntaa kommenteilla, joita hän esitti näyttelijä Michael K. Williamsin kuoleman jälkeen. Senegalilais-yhdysvaltalainen Akon sanoi, että hänen ystävänsä kuolema sai hänet miettimään, että menestyksen kulissin taakse kätkeytyy monesti paljon pahoinvointia. Williamsin kuolinsyyksi vahvistettiin vahingossa tapahtunut huumeiden yliannostus. Williams oli kärsinyt pitkään päihderiippuvuudesta.

- Kuuluisilla ja rikkailla on enemmän ongelmia kuin köyhillä. Tiedättehän, kuinka sanotaan, että ”enemmän rahaa, enemmän huolia”. Se on totta, Akon sanoi TMZ:lle.

Akon sanoi uskovansa, että jatkuva valokeilassa oleminen aiheuttaa kuuluisille ihmisille sen, että he eivät osaa tai uskalla olla avoimia henkilökohtaisen elämänsä ongelmista. Akonin mukaan tällöin ystävätkään eivät voi tietää, mitä toinen ihminen todellisuudessa käy läpi.

Akonin kommentit herättivät närää sosiaalisessa mediassa. Jotkut kokivat miehen lausunnon köyhien kokemuksia vähättelevänä ja osoituksena miehen omasta etuoikeutetusta asemasta. Nyt Akon on tarkentanut kommenttejaan TMZ:lle antamassaan uudessa haastattelussa. Mies kertoo seisovansa edelleen lausuntojensa takana mutta tähdensi puhuneensa omasta kokemuksestaan käsin. Akon on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta hän vietti lapsuutensa pitkälti Senegalissa Afrikassa.

- Olen itse kokenut köyhyyden, eikä kukaan voi väittää mitään muuta. Olin afrikkalainen lapsi, joka pelasi jalkapalloa paljain jaloin kylässä, missä ei ollut sähköä eikä juoksevaa vettä. Tiedän, miltä köyhyys näyttää. Tiedän myös, miltä menestys näyttää, ja omasta kokemuksestani voin sanoa, että minun on vaikeampi selviytyä menestyksen tuomista ongelmista kuin aikanaan köyhyyden tuomista ongelmista, Akon sanoo.

Räppäri kertoo olleensa itse onnellisempi köyhänä kuin hän on ollut rikkaana. Hänen mukaansa raha ei aina ole ratkaisu.

Mies kuitenkin pahoittelee kommenttejaan jossain määrin.

- Voisin pyytää anteeksi heiltä, joita kommenttini vaivasivat tai jotka ajattelivat, että olen ylimielinen.

Lue myös: Näyttelijä Michael K. Williamsin kuolinsyy selvisi - epäilyt osuivat oikeaan

Lähteet: Metro, Independent

Kilpailut

Uusimmat