Kuva: AOP

Squid Gamen budjetti kalpenee muiden Netflix-hittien rinnalla - The Crownia tehdään neljä kertaa kalliimmalla

14.10.2021 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Eteläkorealainen sarja on noussut ennätyksellisen suosituksi, mutta se on tuotettu huomattavasti halvemmalla kuin esimerkiksi The Crown -sarja.

Eteläkorealainen draamatrillerisarja Squid Game on noussut tämän hetken puhutuimmaksi sarjaksi. Uutisoimme aiemmin, että sarja rikkoi Netflixin ennätyksen ja on nyt striimauspalvelun katselluin uusi sarja. Squid Game on tavoittanut 111 miljoonaa katsojaa ensimmäisen 25 päivän aikana, mikä on huomattavasti enemmän kuin aiemmalla ennätyksen haltijalla Bridgertonilla.

Squid Game -sarjassa joukko rahattomia ihmisiä kilpailee lasten leikeistä tutuissa peleissä voittaakseen suuren rahapalkinnon. Panoksena on kuitenkin oma henki, ja pelit yltyvät verisiksi. Bloomberg uutisoi, että sarjan budjetti on ollut varsin maltillinen verrattuna joihinkin muihin Netflixin hittisarjoihin. Julkaisun mukaan Netflix käytti sarjaan noin 18,4 miljoonaa euroa. Sarjassa on yhdeksän jaksoa, joten yhden jakson hintalapuksi tuli noin kaksi miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Stranger Things -sarjan yksittäisen jakson budjetti on ollut noin 6,9 miljoonaa euroa ja The Crown -sarjan puolestaan noin 8,6 miljoonaa euroa. Variety raportoi nämä tiedot vuonna 2017. Näin ollen The Crownin budjetti on yli nelinkertainen verrattuna Squid Gameen.

Muilla striimausjäteillä tuotantobudjetit ovat vielä tätäkin isompia. Esimerkiksi Disney+:n Marvel-sarjat, kuten WandaVision ja The Falcon and the Winter Soldier, tehdään elokuvabudjeteilla, ja ne ovat The Hollywood Reporterin mukaan maksaneet noin 21,5 miljoonaa euroa per jakso - eli enemmän kuin Squid Gamen kokonainen tuotantokausi.

Squid Gamen mahdollisesta toisesta tuotantokaudesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti. Sarjan ohjaaja, käsikirjoittaja ja kehittäjä Hwang Dong-hyuk on kertonut Varietylle, että hänellä ei ole ainakaan vielä pitkälle kehittyneitä ajatuksia toisen kauden varalle.

- Sitä on aika väsyttävää ajatellakin. Jos tekisin toisen kauden, en tekisi sitä yksin. Ottaisin mukaan muita käsikirjoittajia, ja haluaisin hyödyntää useampia kokeneita ohjaajia, Dong-hyuk on sanonut.

Lue myös: Squid Game aiheuttaa ongelmia välitunneilla - koulut varoittavat vanhempia väkivaltaisesta sarjasta

Lue myös: Huomasitko? Squid Game -fani löysi sarjasta mielenkiintoisen yksityiskohdan

Lähteet: Business Insider, Variety

Kilpailut

Uusimmat