Kuva: YouTube / Squid Game

Squid Game aiheuttaa ongelmia välitunneilla - koulut varoittavat vanhempia väkivaltaisesta sarjasta

12.10.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Squid Game on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista sarjoista. Nyt se on aiheuttanut ongelmia eri koulujen alueilla.

Netflixin Squid Game -sarjassa seurataan isoa joukkoa ihmisiä, jotka kilpailevat erilaisissa peleissä ja riskeeraavat samalla oman henkensä valtavan palkintopotin vuoksi.

Sarja on kielletty alle 16-vuotiailta, mutta se on kerännyt valtavan määrän lapsikatsojia. Eri koulut ovatkin varoittaneet vanhempia, että sarja ei sovellu lapsille väkivallan vuoksi, ja kertoneet, että oppilaat ovat leikkineet sarjassa nähtyjä pelejä välitunneilla. Vaikka koulun leikeissä ei toimita väkivaltaisesti, kopioidaan niissä sarjasta tuttuja eleitä, kuten ampumista. 

Iso-Britanniassa sijaitseva Bramston Primary School oli lähettänyt vanhemmille asiasta jopa kirjeen. 

"Rakkaat vanhemmat ja huoltajat. Olemme huomanneet, että joukko lapsia katsoo Squid Gamea. Lapset nimittäin kehittelevät omia versioitaan sarjan peleistä ja tämä aiheuttaa konflikteja koulun alueella.

Lapset, jotka katsovat sarjaa, altistuvat väkivaltaisille kohtauksille ja valitettavasti tämä näkyy myös heidän käytökseessään, mikä ei ole missään nimessä sallittua", kirjeessa todettiin Unilad-sivuston mukaan. 

Lopuksi koulu vielä pyytää, että vanhemmat seuraisivat tarkemmin, mitä lapset katsovat. 

Squid Game on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista sarjoista ja se on esimerkiksi Suomessa Netflixin katsotuin. 

Squid Gamen suosio on näkynyt myös siinä, että se on Etelä-Koreassa ruuhkauttanut internet-palveluita. Tämän vuoksi paikallinen yritys on haastanut Netflixin oikeuteen. Voit lukea lisää täältä. 

Lue myös: Huomasitko? Squid Game -fani löysi sarjasta mielenkiintoisen yksityiskohdan

Lue myös: Netflix muokkaa hittisarjaa - Squid Game aiheutti ikävän tilanteen korealaiselle henkilölle

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat