Kuva: AOP

Useiden Disneyn tulevien elokuvien ensi-illat lykkääntyvät - joukossa monta odotettua hittileffaa

19.10.2021 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muun muassa uusin Indiana Jones -elokuva kärsii lykkäyksistä.

Disney on tiedottanut lykkäävänsä useiden tulossa olevien menestyselokuviensa ensi-iltoja. Odotettujen leffojen joukossa on muun muassa Indiana Jonesin, Thorin ja Doctor Strangen uusimmat jatko-osat.

Taustalla on ketjureaktio, kun yhden elokuvan tuotannossa ilmenee ongelmia ja viivästystä, se siirtää heti myös seuraavaa. Esimerkiksi Indiana Jonesin viidennen osan valmistumista on koetellut päätähti Harrison Fordin, 79, olkapäävaiva, jonka vuoksi hänen kohtauksiaan ja näin ollen koko kuvauksia on täytynyt lykätä.

Osa elokuvista siirtyy pidemmälle kuin osa. Indiana Jonesin ensi-ilta esimerkiksi on siirtynyt lähes vuodella ja on nyt 30. kesäkuuta 2023, kun sen alunperin oli määrä ilmestyä jo edellisen vuoden kesänä. Hieman maltillisemmin lykkäystä kärsivät muun muassa Doctor Strange in the Multiverse of Madness, joka siirtyy parilla kuukaudella alkuperäisestä toukokuuhun 2022 sekä Thor: Love and Thunder, joka myöskin väistyy kahdella kuukaudella heinäkuuhun 2022.

Disneyllä on tekeillä myös useampi uusi, vielä nimeämätön Marvel-elokuva, jotka ovat toistaiseksi poistettu aikataulusta kokonaan.

Lue myös: Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen - elokuvayhtiö pitää haastetta "surullisena"

Lue myös: Selena Gomezin Disney-murjaisusta nousi kohu - nyt kollega ottaa kantaa "pahaenteisiin otsikoihin"

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat